Nieuwbouw Peppelhoeve, Nieuwegein

De Peppelhoeve is een nieuwe straat in Nieuwegein en ligt in Blokhoeve. Dat maakt weer deel uit van de zogenoemde Groene Poort van Nieuwegein. Samen met het gebied Galecopperzoom, de tramremise en Huis de Geer vormt Blokhoeve aan de noordzijde de rand van de gemeente Nieuwegein. De naam Blokhoeve komt van een historische nederzetting met die naam. Het stedenbouwkundig plan van Blokhoeve bestaat uit drie deelgebieden. De deelgebieden worden door brede waterpartijen van elkaar gescheiden waardoor men kan spreken van drie gebieden. Ieder gebied heeft een eigen karakter en sfeer. Het meest zuidelijke gebied is het Blok.

Op loopafstand is de tramhalte. Met de tram is het vijf minuten naar City Plaza in het centrum van Nieuwegein. Het is tien minuten met de tram naar Utrecht centraal. De trams rijden om de tien minuten. Er liggen goede fietspaden en ook de A2 en de A12 zijn makkelijk bereikbaar.

Betaalbaarheid

De appartementen aan de Peppelhoeve zijn levensloopbestendige woningen en hebben het politiekeurmerk Veilig Wonen. Elke woning heeft een eigen berging en er is voldoende ruimte voor scootmobielen. Bij de centrale bellen is een videofoon. In alle woningen is het mogelijk zelf de ramen te wassen.

De kale huur bedraagt maximaal 597,30 euro per maand. De subsidiabele servicekosten zijn 24,01 euro per maand. Het gezamenlijk inkomen belastbaar inkomen mag maximaal 36.798 euro per jaar zijn.

Duurzaamheid

De woningen voldoen aan de EPC klasse <=0,4. Dit betekent dat de woningen goed zijn geïsoleerd waardoor ze energiezuinig zijn. Het begrip energielabel wordt bij nieuwbouw niet meer gehanteerd, maar een EPC <= 0,4 komt overeen met een energielabel A++.

Er worden zonnepanelen geplaatst. De opbrengst wordt gebruikt voor de algemene voorzieningen, zoals de algemene verlichting en de lift.

Verhuur
Het gaat om drie blokken van 36 woningen. Totaal 108 sociale huurappartementen, waarvan 84 tweekamerwoningen en 24 driekamerwoningen. De verwachte oplevering van blok 1 is half februari 2018. We verwachten de oplevering van blok 2 in april 2018 en blok 3 in juni 2018.

De verhuur gebeurt via WoningNet en wordt daar ook aangekondigd. Voor een deel van de twee kamerappartementen op de begane grond krijgen 65 plussers voorrang.

 

Kenmerken en foto's

Foto's