Navigatie

Nieuwbouw Thomas à Kempisplantsoen | Utrecht

Het Thomas á Kempisplantsoen gaat er straks anders uit zien. De Westelijke Stadsboulevard zal om het Thomas á Kempisplantsoen heen gaan lopen. Hierdoor komt plaats voor een groene openbare ruimte vanaf de Thomas à Kempisweg tot aan de Vleutenseweg. Hier komen twee woongebouwen: één gebouw van Portaal en één gebouw van Mitros. Portaal en Mitros verhuren hier straks ongeveer 350 appartementen in de sociale en middenhuur. We bouwen hier Bijna Energie Neutrale (BENG)-woningen. Dit wil zeggen dat het duurzame, goed geïsoleerde en zeer energiezuinige woningen zijn. De woningen worden gasloos.

We verwachten te kunnen starten met de sloop van de huidige woningen in 2023. Start van de nieuwbouw zal volgens de huidige planning plaatsvinden in 2024. Op dit moment is er een voorlopig ontwerp. Deze ziet u op de afbeeldingen. We werken nu het voorlopig ontwerp in detail uit tot een bouwplan. Het plan moeten we dan nog indienen bij de Welstand / Commissie Ruimtelijke Kwaliteit. Er kunnen nog details veranderen. 

Meer informatie over de veranderingen van het Thomas á Kempisplantsoen vindt u hier.

Inschrijven via WoningNet

De sociale huur appartementen hebben een huurprijs van maximaal €763,47 (prijspeil 2022). Daar komen nog servicekosten bij voor bijvoorbeeld het schoonhouden van de algemene ruimtes en elektra in de algemene ruimtes. Hoeveel dit is weten we nog niet.

De middenhuur appartementen hebben een huurprijs vanaf € 763,47 Daar komen nog servicekosten bij voor bijvoorbeeld het schoonhouden van de algemene ruimtes en elektra in de algemene ruimtes. Hoeveel dit is weten we nog niet.

Heeft u interesse in een sociale huurwoning? Dan moet u ingeschreven staan bij WoningNet. De woningen van Mitros en Portaal worden via WoningNet beschikbaar gesteld.

Majella woongroep

De woongroep Majella woont in de flat van Portaal. In het sociaal plan is opgenomen dat de hele groep kan gaan verhuizen naar het project Tango in Leidsche Rijn. Begin april 2022 haalden we 96% draagvlak voor de plannen en het sociaal plan.