Navigatie

Nieuwbouw Trompetstraat (Neerbosch-Oost) | Nijmegen

Beschrijving en historie

De wijk Neerbosch-Oost is gebouwd tegen het voormalige dorp Neerbosch, dat in 1920 door het graven van het Maas-Waalkanaal werd doorsneden. De Dorpsstraat, aan de noordzijde van Neerbosch-Oost, met een middeleeuws kerkje, de pastorie en het brandspuithuisje herinneren daar nog aan. Het merendeel van de wijk is gebouwd in de jaren zestig van de twintigste eeuw. De bebouwing is divers en ruim opgezet met veel groen tussen de buurten. Er staan ​​veel sociale huurwoningen, slechts 26% koop, en meer dan de helft bestaat uit hoogbouw, aan met name de zuid- en westkant van Neerbosch-Oost.

Ten zuiden van de Dorpsstraat ligt de Trompetstraat, in een buurt met eengezinswoningen van Portaal. Halverwege de Trompetstraat lagen 20 garages, waarvan er meerdere al langer leeg stonden. Het pleintje voor de garages was al jaren een bron van overlast (vuilstort, hangjongeren), wat zorgde voor een onveilig gevoel in de buurt. De garages zijn inmiddels gesloopt en op deze locatie bouwt Portaal nu zes NOM woningen. Met de toevoeging van deze duurzame eengezinswoningen verwachten we dat dit de leefbaarheid van de buurt goed zal doen.

Wat gaan doen?

In opdracht van Portaal bouwt KlaassenGroep BV zes vrije sector woningen met 95 m² gebruiksoppervlak. De woningen worden te huur aangeboden tegen een huurprijs van rond de € 950. Hiermee willen we meer variatie en differentiatie in de buurt brengen.

De woningen voorzien in hun eigen energiebehoefte en daarvoor voeren wij uit:

  • Goed geïsoleerde en luchtdichte buiten schil.
  • HR +++ glas.
  • Elektriciteit van eigen zonnepanelen; de woning is 'helemaal elektrisch'.
  • Een in het dak geïntegreerde luchtwarmtepomp.
  • Een warmte terugwin (WTW) installatie met CO2 sturing.
  • Vloerverwarming op begane grond en lage temperatuur radiatoren op de verdieping.
  • Energie verbruik bewaken.

Planning

In november en december 2020 is de locatie bouwrijp gemaakt. De bouw is gestart in januari 2021. De verwachting is dat de woningen in de zomer van 2021 worden opgeleverd aan de nieuwe huurders.