Navigatie

Nieuwbouw van 74 appartementen aan de Hoflaan en Weidehof

Aan de Hoflaan en Weidehof in Leiden Zuidwest verrijzen 74 nieuwe gevarieerde huurappartementen. Op deze plek stonden eerst drie complexen met 58 portiekflats uit de jaren '50. Die waren technisch niet meer in orde. 

Comfortabele en betaalbare woningen passend bij deze tijd
De 74 gevarieerde appartementen, tussen de 50m2 tot 65 m2 groot, hebben twee slaapkamers en zijn geschikt voor kleine huishoudens en senioren. Ze zijn volledig gasloos en op het dak van de woongebouwen liggen zonnepanelen die zijn aangesloten op individuele woningen. De appartementen zijn verdeeld over drie woongebouwen, die allemaal worden ontsloten met een lift. Bewoners kunnen hierdoor langer zelfstandig blijven wonen. De begane grond woningen hebben een voordeur op straatniveau. FARO Architecten koos hiervoor bij het ontwerp van de woningen om daarmee een levendigere wijk te creëren. Door de huur en lage energiekosten zijn de appartementen betaalbaar en dus geschikt voor sociale verhuur.

Betaalbare en energiezuinige appartementen
Door zeer energiezuinige appartementen te bouwen, blijft de energierekening (bij een gemiddeld verbruik) laag. Portaal draagt op die manier bij aan het laag houden van de totale woonlasten. Een mooie toevoeging aan het bestaande bezit van sociale woningen voor huurders in Leiden. 

De woningen zijn klaar
Alle bewoners hebben inmiddels de sleutel ontvangen. Klaar om fijn te kunnen wonen! Op donderdag 8 september om 16.00 uur is de feestelijke oplevering in de gemeenschappelijke binnentuin. 

Overige informatie 
Portaal heeft meer woningen aan de Hoflaan en Weidehof. Hiervan slopen we drie woonblokken. Het gaat om de volgende woonblokken met de adressen: Hoflaan 101 t/m 135, Hoflaan 137 t/m 167, Weidehof 33 t/m 56 en Weidehof 32 en 57. Op de overzichtsplattegrond is te zien aan welke woningen we in de Hoflaan en omgeving onderhoud uitvoerden en welke we hebben gesloopt.

  • Blauwe blokken: hier voerde Portaal in 2018 onderhoud uit. Dit project is afgerond.
  • Oranje blokken: deze woningen heeft Portaal gesloopt. Hier bouwen we op dit moment 74 nieuwe woningen voor terug.