Oudegeinlaan, Utrecht

Portaal werkt sinds 2009 aan plannen voor de toekomst van de Oudegeinlaan, Vronesteinlaan, De Wierslaan, Linschotensingel en Nijeveldsingel.

De Oudegeinlaan en omliggende straten liggen op een mooie plek in Utrecht. Dichtbij het centrum en uitvalswegen, met veel groen in de omgeving en veel ruimte voor kinderen om te spelen. De woningen vertonen gebreken: koudebruggen, slechte ventilatie en isolatie, veel vocht- en tochtproblemen, verouderde installaties, keuken, badkamer en toilet. Eind 2008, begin 2009 voerde Portaal onderhoudswerkzaamheden uit. Dat was nodig om de woningen op verantwoorde wijze te verhuren en de tijd te overbruggen om toekomstplannen te maken.
 
Renovatie en sloop/nieuwbouw
Het besluit is genomen om de portiek- en maisonnettewoningen aan de Oudegeinlaan, de Nijeveldsingel, de Linschotensingel en de Vronesteinlaan te slopen. Er komen nieuwe woningen voor terug, die energiezuinig en van betere kwaliteit zijn. De eengezinswoningen aan De Wierslaan zijn geheel gerenoveerd.

Fasering
We slopen en herbouwen de buurt in fasen. Reden hiervan is dat alle bewoners niet gelijktijdig urgent woningzoekende worden en op zoek moeten naar een andere woning. En, dat bewoners de mogelijkheid hebben om terug te keren naar de nieuwbouw in de buurt. Inmiddels hebben alle oorspronkelijke bewoners een urgentie gekregen en is er al een groot aantal verhuisd. Leeggekomen woningen worden tijdelijk verhuurd.

Nieuwbouw
De sloop van de maisonnettes aan de Oudegeinlaan is klaar. In voorjaar 2020 begint de bouw van 31 eengezinswoningen en 12 beneden- en bovenwoningen. Het zijn sociale huurwoningen. De meeste woningen gaan naar bewoners die terugkeren naar deze wijk. De resterende 6 bovenwoningen worden verhuurd via WoningNet.

Planning
Fase 1: Nijeveldsingel sloop tweede helft 2017 en start nieuwbouw in 2018. Opgeleverd in 2019.
Fase 2: De Wierslaan, werkzaamheden gereed. Bekijk het filmpje.
Fase 3: Oudegeinlaan in 2020/21, Linschotensingel en Vronesteinlaan. De oorspronkelijke bewoners kunnen met een urgentie verhuizen.

Filmpje
Bekijk hier het Nul op de Meter project op de De Wierslaan in Utrecht.

 

 

Kenmerken en foto's

Foto's