PLACE2BU

Woningcorporaties Mitros en Portaal verzorgden de werving voor deze gemengde woonvorm, genaamd Place2BU. Kracht van het woonproject is dat jongeren, statushouders en mensen uit de maatschappelijke opvang naast elkaar komen te wonen en elkaar verder brengen. Van de bewoners wordt inzet gevraagd, maar er is ook ondersteuning en begeleiding. De corporaties zorgen voor het onderhoud.

Place2BU bestaat uit vier woongebouwen met in totaal 490 zelfstandige, mooi afgewerkte studio’s van 21 m2. Iedere gang krijgt een eigen gemeenschappelijke ruimte om samen te koken, te eten of bijvoorbeeld samen te gamen.

Locatie Overtuin
Het is de plek waar de tijdelijke concertzaal van Vredenburg stond, tussen de gele brug en de nieuwe fietsbrug naar Oog in Al. De bioscoop, op het Berlijnplein, is ernaast. De studio’s worden kant-en-klaar gemaakt in de fabriek en in rap tempo neergezet. Het eerste blok wordt in mei 2017 opgeleverd. De volgende drie blokken volgen snel daarna.

Wonen
Meer en actuele informatie via www.place2BU.nl. Geïnteresseerde jongeren kunnen zich via deze website inschrijven voor een woning. Er is inmiddels een wachtlijst.

Filmpje eerste bewoners krijgen sleutel

Kenmerken en foto's

Foto's