Presikhaaf 3-hoog, Arnhem

Aan de Van Speykstraat, Van Kinsbergenstraat, Dedelstraat en Carstenszstraat in de wijk Presikhaaf staan 116 appartementen, verdeeld over 4 flats met drie verdiepingen. De woningen en het gebouw zijn stevig gebouwd, maar voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Denk aan beperkte isolatie, vocht- en tochtproblemen en een verouderde uitstraling. Daar wil Portaal graag iets aan doen.

Uit technische onderzoeken en uit een woonwensenonderzoek is veel informatie gekomen. De wensen van de bewoners zijn meegenomen in een verbeterplan, opgesteld samen met bouwonderneming Veeneman.

Uitgangspunt
Na de werkzaamheden moeten de woningen comfortabeler en energiezuinig zijn, met een verbeterd energielabel. De woningen maken allemaal gemiddeld één labelstap, sommige zelfs twee. Tenminste naar een energielabel B. Bewoners wonen straks in een woning die goed geïsoleerd is en waar de ventilatie verbeterd is. En in een woongebouw met een mooie uitstraling.

De volgende werkzaamheden zijn nu in het plan opgenomen:

  • Vernieuwen van het dak
  • Nieuwe kozijnen en isolerend glas
  • Nieuwe voordeur
  • Mechanische ventilatie om het binnenklimaat te verbeteren
  • Vervangen van keuken, douche en toilet; wanneer dit nodig is.
  • Schilderwerk aan de buitenzijde
  • Aanpassen van het trappenhuis

Het plan is goed ontvangen door de bewoners, ruim 72% heeft ingestemd met het verbetervoorstel. Met deze uitslag is de wettelijk vereiste norm van 70% gehaald.

Start werk in januari 2019
Achter de schermen gebeurt er veel. De omgevingsvergunning wordt ingediend en de voorbereidingen voor de uitvoering zijn gestart.

Kenmerken en foto's

Foto's

Kenmerken

Startdatum
Januari 2019
Aantal woningen
114 appartementen
Aannemer
bouwonderneming Veeneman