Navigatie

Renovatie 65 woningen Niersstraat en omgeving | Nijmegen

Meer dan 90% van de bewoners stemde in met het renovatievoorstel voor de 65 woningen in Niersstraat, Roerstraat en Waterstraat. De drie straten liggen in een mooi oud stukje van het Waterkwartier. De blikvanger in deze buurt is de mooie bomenlaan. Samen met de woningen uit de jaren 20, 30 en 40 van de vorige eeuw krijg je hier echt een tuindorp gevoel.

De bewoners waarderen de ligging dichtbij de stad en de fijne buren. Als groot nadeel ervaren zij de tocht en het vocht in de woningen. In de jaren voor de oorlog, waarin de woningen zijn gebouwd, was er dan ook nog geen of heel weinig aandacht voor isolatie. Om de klachten van de bewoners te verhelpen is onze partner Talen Vastgoedonderhoud sinds september 2021 stevig aan de slag.

Flink aan- en ingepakt levert een lagere energie nota op

We gaan het dak en dakkapellen vervangen en isoleren, de spouwmuur isoleren en kieren dichten. De woningen krijgen een nieuwe mechanische ventilatie die voor een goede luchtcirculatie moet zorgen. Door de isolatie denken we dat de energielasten flink naar beneden kunnen gaan, voor wie gemiddeld of veel stookt. Daarnaast hopen we dat de mensen een comfortabele woning krijgen.

Ook de uitstraling van de woningen krijgt een opfrisbeurt, met een mooie nieuwe voordeur en frisse kleuren op het houtwerk. Als de renovatie is gebeurd, is Portaal nog niet klaar in de buurt. Alle bewoners krijgen een aanbod voor zonnepalen, nadat het dak is vervangen. Dit gebeurt vrijwillig en bewoners kunnen hiermee hun energielasten nog verder verlagen.

Weer een comfortabele woning

In 2023 vervangt Portaal ongeveer 80% van de keukens, badkamers en toiletten. Dan zijn alle woningen sterk verbeterd en kunnen ze weer een hele tijd mee. Al blijven het karakteristieke, oude woningen. Die horen altijd wat te piepen en te kraken, zoals veel bijna honderdjarigen.

Straten en adressen

  • Niersstraat: 8 t/m 12, 18 t/m 38, 42 t/m 60, 17 t/m 23 en 27 t/m 45;
  • Waterstraat: 112 t/m 116, 124, 128, 132 en 140 t/m 144;
  • Roerstraat: 8 t/m 22, 26 t/m 28, 7 t/m 11, 15, 19, 21, 25 en 27.

Modelwoning en rustwoning

Wij hebben een modelwoning ingericht. In de modelwoning kunnen bewoners onderdelen bekijken om een beter beeld te krijgen van de voorgestelde maatregelen. Zoals de mechanische ventilatie, een model van de opbouw van het dak, de spouwisolatie, de voordeur, glas en de ventilatieroosters. De modelwoning ligt aan de Niersstraat 46 en is tevens de plek waar de bewonersbegeleiders zijn te vinden. In de directe omgeving hebben we een rustwoning en logeerwoning ingericht. Hier kunnen bewoners verblijven (rustwoning) en overnachten (logeerwoning) als er in hun eigen woning wordt gewerkt.  In overleg met de bewonersbegeleiding kijken we of bewoners van deze faciliteiten gebruik willen maken.

Contact

Voor vragen aan Portaal over de renovatie kunt u terecht bij: Astrid Kuiken - Bewonersbegeleider Portaal - 0318 - 89 89 11niersstraat@portaal.nl

Voor overige vragen over uw woning kunt u ons bellen via telefoonnummer 088 - 767 82 25, met een vaste lijn belt u gratis via 0800 - 767 82 25 (maandag – vrijdag; 8.00 – 13.00 uur). U kunt ook via WhatsApp uw vraag aan ons stellen via nummer 06-12 37 76 55. Zie ook www.portaal.nl/contact