Schipbeekstraat en omgeving, Nijmegen

In de eerste helft van 2018 deed Portaal een renovatievoorstel aan bewoners van de Schipbeekstraat en omgeving (210 woningen) om hun huis te renoveren naar 'Nul-Op-de-Meter' (NOM) en van het gas af te halen. Dit renovatievoorstel kreeg niet voldoende draagvlak (63% in plaats van de benodigde 70%). Sinds de zomervakantie van 2018 is het renovatievoorstel en alle afspraken van tafel. Samen met bewoners en de gemeente maakt Portaal een nieuwe start .

Nieuwe start gemaakt

Onder leiding van twee onafhankelijke voorzitters zijn bewoners, gemeente Nijmegen en Portaal een “drie-partijen-overleg” begonnen. Doel van dat overleg is te komen tot een plan waar iedereen achter kan staan. Het drie-partijen-overleg begint bij de klachten en wensen van de bewoners en de wensen van gemeente en Portaal. Daarna werken de drie partijen in stappen toe naar een gezamenlijk plan. Daarin lossen we zoveel mogelijk klachten op en kijken we welke wensen waargemaakt kunnen worden.

Samenstelling bewonersvertegenwoordiging

Een bewonersvertegenwoordiging is samengesteld uit betrokken huurders uit de wijk. Zij hebben een bewonerscommissie opgericht. Afgesproken is dat er één team van bewoners moet zijn, waar alle bewoners vertrouwen in hebben. Deze groep huurders heeft zich voorgesteld in een grote buurtbijeenkomst en is bereikbaar via bewonerscommissie-waterkwartier@outlook.com en via de brievenbus op de Waterstraat 23-25.  

Om welke woningen gaat het?

Het project bestaat uit 210 woningen in het Waterkwartier in Nijmegen: Berkelstraat 1 t/m 39, Berkelstraat 41 t/m 47 (oneven), Industrieweg 2 t/m 44 (even), Niersstraat 49 t/m 85 (oneven), Reggestraat 1 t/m 46 (even en oneven), Rivierstraat 123 t/m 155 (oneven), Schipbeekstraat 1 t/m 44 (even en oneven, behalve 43) en Waterstraat 7 t/m 45 (oneven).

Vragen en opmerkingen

De onafhankelijke voorzitters zijn Mechtild Linssen en Jessica Rietveld. Indien u vragen of opmerkingen heeft kunt u Mechtild en Jessica bereiken via mechtild@lenva.nl of jessica.rietveld@dwtm.nl. Ook kunt u indien gewenst contact opnemen met Bep Kosse, Bewonersbegeleider van Portaal via bep.kosse@portaal.nl.

 

Kenmerken en foto's

Foto's

Kenmerken

Aantal woningen
210
Contactpersoon
Contact Portaal Bep Kosse Bewonersbegeleider bep.kosse@portaal.nl 0800 - 767 82 25 (Mobiel belt u: 0318 - 89 89 89)