Stroomversnelling Presikhaaf, Arnhem

In de Arnhemse wijk Presikhaaf renoveerde woningcorporatie Portaal 96 woningen. Het betrof een zogeheten ‘Stroomversnellingsproject’: een grote en ingrijpende renovatie voor bewoners, waarbij woningen een volledig nieuw uiterlijk krijgen en energieneutraal worden. De woningen leveren nu net zoveel energie op, als dat een gemiddeld gezin jaarlijks verbruikt.

De sociale huurwoningen aan de Dedelstraat, Van Kinsbergenstraat en de Van Speykstraat in Arnhem komen uit de jaren zestig. De woningen kregen een nieuwe ‘jas’ wat zoveel betekent dat de woning een nieuwe, zeer goed geïsoleerde, buitenkant kreeg. Deze huizen zijn daarnaast afgekoppeld van de gasvoorziening en voorzien van een nieuw dak met zonnepanelen. Aan de buitenzijde van de woning zijn de technische installaties van de woning geplaatst, waaronder een warmte-terugwininstallatie (WTW).

Van binnen en van buiten
Niet alleen de buitenkant van de woningen is aangepakt, tegelijkertijd zorgde Portaal samen met aannemer Dura Vermeer voor een modernisering van de binnenkant. Bewoners ontvingen een nieuwe badkamer, een nieuwe keuken en een nieuw toilet. De keuken is natuurlijk voorzien van een elektrisch kooktoestel, want gas behoort in deze woningen tot de verleden tijd.

Meer informatie
Meer informatie vind je op de Website Stroomversnelling.

Kenmerken en foto's

Foto's