Navigatie

Studio's voor jongeren in twee winkels aan de Klokpoort

In de winkelpanden aan de Klokpoort 3 en 53, waar een bruidswinkel en fietsenwinkel waren gevestigd, wil Portaal acht studio’s ontwikkelen voor jonge starters op de Leidse woningmarkt.

In de Klokpoort 3 en 53 in Leiden waren een bruidsmode- en fietsenwinkel gevestigd. De opzegging van de huur door de voormalig ondernemers biedt Portaal de kans dit bezit te transformeren tot sociale huurwoningen. Op dit moment werkt Portaal samen met ketenpartner VIOS Bouw het plan en de schetsontwerpen uit.

Woningen voor jonge starters

Het plan is hier acht zelfstandige wooneenheden te bouwen van circa 30m2 met eigen sanitair en kookgelegenheid. De woningen lenen zich voor instroom van jonge starters. De locatie is gelegen in het centrum van Leiden aan een drukke weg zonder buitenruimte. De woningen liggen op een centrale locatie in een levendige omgeving. Samen met de huurprijs, die Portaal laag wil houden, lenen ze zich bij uitstek voor jonge starters op de Leidse woningmarkt.

Kansen pakken om doorstroming te bevorderen

Een van de belangrijkste opgave van Portaal in Leiden de komende jaren is het toevoegen van betaalbare huurwoningen. Het transformeren van deze winkelpanden naar betaalbare appartementen is voor een mooie kans om de panden terug te brengen naar een woonfunctie, de kernactiviteit van Portaal. Bouwen naar behoefte, met focus op de juiste, betaalbare woningen op de juiste plek. Samen met de gemeente Leiden en andere partners in de stad zoekt Portaal steeds naar doorstromingskansen en het creëren van meer ruimte in de bestaande voorraad.

Start van de werkzaamheden

We verwachten in oktober 2021 te starten met de werkzaamheden en in juni 2022 de woningen op de te leveren.*

Hoe kom ik in aanmerking voor een woning?
Als de woningen klaar zijn, biedt Portaal ze aan via www.hureninhollandrijnland.nl

*De genoemde planning is onder voorbehoud. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.  

 

Foto's