't Duifje, Arnhem

Woningcorporatie Portaal heeft in Arnhem 113 eengezinswoningen in de wijk ’t Duifje. Samen met aannemer De Variabele, voorzien wij de woningen van goede isolatie en een nieuw gezicht. Zo krijgen de woningen een nieuwe en geïsoleerde voor- en achtergevel, dak- en vloerisolatie en een nieuw ventilatiesysteem.

Karakteristieke huurwoningen worden energiezuinig

Praktisch tegen de Immerlooplas aan liggen de karakteristieke sociale huurwoningen, met rode houtdelen tegen de gevels. Bewoners geven aan prettig te wonen, maar hadden wel last van koude en tocht. Daar wilde Portaal wat aan doen, zodat bewoners comfortabel en energiezuiniger kunnen wonen. 

Uitstraling van de woningen: nieuw en vertrouwd

In 2017 startte Portaal in goed overleg met de bewonerscommissie de voorbereidingen van de renovatie. Een belangrijk onderdeel betrof de gewenste uitstraling. Hiervoor heeft opZoom architecten schetsen gepresenteerd voor een volledig nieuwe uitstraling van de wijk, waar enthousiast op werd gereageerd. Het plan gaat uit van behoud van de huidige sfeer, met meer ruimte voor variatie tussen woningen. Zo blijft de huidige kleur (rood) in het voorstel bestaan, maar komt er meer variatie in roodtinten. Daarnaast stelt de architect voor om meer variatie te brengen door houtdelen niet alleen aan de bovenzijde van de woning, maar bij sommige woningen ook aan de zijkant of onderzijde toe te passen.

Vervolg stap voor stap

De werkzaamheden startte begin 2019. Inmiddels zijn de werkzaamheden bijna afgerond.

Kenmerken en foto's

Foto's

Kenmerken

Startdatum
2019
Einddatum
2019
Aantal woningen
113
Architect
opZoom architecten
Aannemer
De Variabele
Contactpersoon
Wietse Boonacker, projectmanager Gerrina Schipper, sociaal projectleider