't Duifje, Arnhem

Woningcorporatie Portaal heeft in Arnhem 113 eengezinswoningen in de wijk ’t Duifje. Samen met aannemer De Variabele, wil de corporatie de woningen vergaand isoleren en een nieuw gezicht geven. De bedoeling is om de woningen te voorzien van een nieuwe en geïsoleerde voor- en achtergevel, dak- en vloerisolatie en een nieuw ventilatiesysteem.

Karakteristieke huurwoningen worden energiezuinig

Praktisch tegen de Immerlooplas aan liggen de karakteristieke sociale huurwoningen, met rode houtdelen tegen de gevels. Bewoners geven aan prettig te wonen, maar hebben wel last van koude en tocht. Daar wil Portaal wat aan doen, zodat bewoners comfortabel en energiezuiniger kunnen wonen. 

De Variabele geselecteerd als aannemer

In dit project wil Portaal de woningen een ‘warme jas’ geven, met volledig nieuwe en geïsoleerde voor- en achtergevels. Daarnaast zal de aannemer een nieuw ventilatiesysteem aanleggen en dak- en vloerisolatie aanbrengen. Ook wordt onderhoud uitgevoerd aan bergingen en garages. Als aannemer is De Variabele geselecteerd. 

Uitstraling van de woningen: nieuw en vertrouwd

In 2017 startte Portaal in goed overleg met de bewonerscommissie de voorbereidingen van de renovatie. Een belangrijk onderdeel betrof de gewenste uitstraling. Hiervoor heeft opZoom architecten schetsen gepresenteerd voor een volledig nieuwe uitstraling van de wijk, waar enthousiast op werd gereageerd. Het plan gaat uit van behoud van de huidige sfeer, met meer ruimte voor variatie tussen woningen. Zo blijft de huidige kleur (rood) in het voorstel bestaan, maar komt er meer variatie in roodtinten. Daarnaast stelt de architect voor om meer variatie te brengen door houtdelen niet alleen aan de bovenzijde van de woning, maar bij sommige woningen ook aan de zijkant of onderzijde toe te passen.

Vervolg stap voor stap

Tegen de zomervakantie verwachten we bewoners het plan voor te leggen, waarop zij kunnen besluiten of zij het steunen. Als alles doorgaat starten de werkzaamheden begin 2019. Binnen een jaar zijn de werkzaamheden dan klaar.

Kenmerken en foto's

Foto's

Kenmerken

Startdatum
2019
Einddatum
2019
Aantal woningen
113
Architect
opZoom architecten
Aannemer
De Variabele
Contactpersoon
Wietse Boonacker, projectmanager Gerrina Schipper, sociaal projectleider