Navigatie

Verbeteren en verduurzamen woningen Ibisdreef

Wij verduurzamen momenteel de woningen aan de Ibisdreef. Door betere isolatie en ventilatie zijn de woningen na verduurzaming energiezuiniger. De woningen gaan van gemiddeld energielabel C naar een label A.

De energetische werkzaamheden bestaan uit het vervangen van bestaande houten kozijnen door kunststof kozijnen met zelfregelende susroosters en HR++ glas. Alle woningen krijgen een individueel CO2-gestuurd ventilatiesysteem. De woningvloeren van de eerste verdieping en de buitenzijde van de voor- en achtergevels worden geïsoleerd evenals het nieuwe metselwerk aan de kopgevels.

Ook alle badkamers worden vernieuwd. Wanneer een toilet verouderd is, vervangt BAM Wonen deze.

De flats in Overvecht zijn aangesloten op stadswarmte. De woningen zijn straks gasloos. Alle woningen krijgen een nieuwe keuken met inductiekookplaat of inductiefornuis inclusief nieuwe pannenset.

Naar een ontwerp van architect Frank Stedenhouder van Mex architects krijgt de flat een esthetische upgrade. Daartoe worden onder meer op de kopgevels de betonnen grindplaten vervangen door metselwerk in wildverband (voorzien van enkele bijenhotels) en worden alle balkonhekken vernieuwd. In combinatie met de andere kleurstelling van de nieuwe kozijnen en de geïsoleerde borstwering ontstaat een eigentijdse uitstraling voor de flat, gelijk aan het ontwerp van de Ibisdreef-I

De bestaande entree vergroten we en deze krijgt een flauwere trap inclusief fietsgleuf in het midden naar de bergingen. Er komt nieuw tegelwerk op de vloeren en wanden. Er komt een nieuw bel- en postkasttableau. Aan de achterzijde van het gebouw komt een nieuwe entree die toegang geeft tot de aangepaste liftinstallatie. Voortaan geeft de lift toegang tot de begane grond. Nu moeten de bewoners eerst een paar treden met de trap op om de lift te bereiken. Met deze tweede entree is het terrein aan de achterzijde direct vanuit de flat toegankelijk.