Navigatie

Verbetering woningen Huygens-, Visscherstraat en omgeving Maarssen

Portaal wil graag 48 woningen in Maarssen moderniseren. De woningen hebben betere isolatie en verwarming nodig, ook willen we de riolering vervangen.

Energiezuinig en comfortabel

Het gaat om de woningen Jacob Catsstraat 1-17, Roemer Visscherstraat 2-18 en 1-17, Brederostraat 22-32, Constantijn Huygensstraat 1-11 en P.C. Hooftstraat 18-34.

De woningen zijn gebouwd in de jaren vijftig en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Ze zijn niet goed geïsoleerd, hebben vaak een hoge energierekening en hebben tocht- en vochtproblemen. Daarnaast zijn de keukens, badkamers en toiletten verouderd. Portaal wil daar iets aan doen zodat de woningen energiezuinig en comfortabel worden. De woningen zijn bouwkundig nog in goede staat en zijn nog steeds gewild, mede dankzij hun centrale ligging, prettige formaat en betaalbaarheid.

Bewoners denken mee

Portaal gaat samen met BAM Wonen, de staat van de woningen onderzoeken. Een aantal bewoners neemt deel aan klankbordgroep. Hun mening is belangrijk voor een goed verbeter- en sociaalplan. Voor het 'Nul op de meter verbeterplan van 2019' is destijds geen draagvlak gehaald. Portaal start met het maken van een nieuw en ander verbeterplan.

De onderzoeken en het maken van de nieuwe renovatieplannen gebeurt opnieuw in samenwerking met BAM Wonen.

In de nieuwsbrieven aan de rechterkant leest u alle informatie over dit project.

 

 

Foto's