Verbetering woningen Lorentz- en Stevinlaan

Portaal wil 56 woningen aan de Lorentzlaan en de Simon Stevinlaan in Soesterberg moderniseren. Denk aan  betere isolatie en verwarming, verbetering van de entree en trappenhuizen en plaatsing van zonnepanelen.

Energiezuinig en comfortabel

Het gaat om woongebouwen aan de Simon Stevinlaan 50 t/m 80 en aan de Professor Lorentzlaan 101 t/m 179. De portiekwoningen dateren uit de eind jaren 50 en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Ze zijn niet goed geïsoleerd, hebben vaak een hoge energierekening en hebben en tocht- en vochtproblemen. Daarnaast zijn de keukens, badkamers en toiletten verouderd. Portaal wil daar iets aan doen zodat de woningen energiezuinig en comfortabel worden en er weer mooi uit zien. De woningen zijn bouwkundig nog in goede staat en zijn nog steeds gewild mede dankzij hun prettige formaat en betaalbaarheid.

Bewoners denken mee

Portaal heeft de afgelopen periode samen met Bouwonderneming Veeneman de staat van het gebouw onderzocht.  Nu deze onderzoeken zijn afgerond, volgt er een verbeterplan.  Een aantal bewoners heeft zich aangemeld voor de meedenkgroep. Samen met deze groep werken we dat plan in het voorjaar van 2020 verder uit.

Sociaal plan

We stellen ook een sociaal plan op. In het sociaal plan worden de rechten en plichten van huurder en verhuurder opgeschreven. Met als doel te zorgen dat de bewoners betrokken zijn bij het project en kunnen aangeven wat zij belangrijk vinden.

Instemming

Zodra het plan gereed is vragen we aan alle bewoners om te stemmen over het plan. Dit heet de draagvlakmeting. Als 70 % van de bewoners instemt met het verbetervoorstel dan gaat de uitvoering door. De verbeteraanpak start dan naar verwachting in de tweede helft van 2020.

 

Kenmerken en foto's

Foto's