'Wonen met Perspectief' in Nieuw Doddendaal

In het voormalig seniorencomplex Nieuw Doddendaal in het centrum van Nijmegen zit vanaf april 2017 een nieuwe woonvorm: ‘Wonen met Perspectief’. Het biedt tijdelijke woonruimte voor 31 cliënten van Pluryn en de RIBW Nijmegen & Rivierenland die in een instelling voor beschermd wonen verbleven en in Nieuw Doddendaal worden voorbereid op weer zelfstandig gaan wonen.

Ook biedt het (door eigenaar Portaal gerenoveerde) complex permanente beschermende woonplekken voor 11 cliënten van de RIBW. Gemeente, Pluryn, RIBW en Portaal ondertekenden 13 april een convenant om dit mogelijk te maken.

Beweging
Met dit project ‘Wonen met Perspectief’ zetten de partijen een beweging in gang, die in iedere wijk zal plaatsvinden. Veel mensen die in een instelling hebben gewoond, gaan de komende jaren weer zelfstandig wonen waar dat mogelijk en wenselijk is. De beweging van beschermd wonen naar zelfstandig wonen, met ambulante begeleiding, helpt mensen met een psychiatrische aandoening of stoornis om weer gewoon mee te kunnen doen in de samenleving.

Opening
In de middag van 8 juni vindt de opening plaats van Nieuw Doddendaal. Met de opening willen we laten zien dat we door een samenwerking van de betrokken partijen (de gemeente Nijmegen, Portaal, Pluryn en de RIBW Nijmegen & Rivierenland) mensen een veilige omgeving kunnen bieden waarin ze met intensieve begeleiding de stap van beschermd wonen naar zelfstandig wonen met ambulante begeleiding kunnen maken. Daarnaast wordt Nieuw Doddendaal voor 11 cliënten die nu al beschermd wonen een nieuw thuis. Nieuw Doddendaal biedt een basis van waaruit ze kunnen werken aan persoonlijk herstel en aan het invullen van hun rol als burger.

De opening heeft een officieel tintje, maar dient zeker ook als kennismaking van de buurt met cliënten en begeleiders. Het karakter van de opening is informatief en laagdrempelig.

Meer informatie
Voor inhoudelijke vragen over het project kunt u contact opnemen met de RIBW Nijmegen & Rivierenland op 024 382 05 00 en vragen naar Marcel Rijs, projectleider ‘Wonen met Perspectief’. Vertegenwoordigers van de media nemen voor meer informatie over Nieuw Doddendaal contact op met de woordvoerder van Portaal in Nijmegen.

Kenmerken en foto's

Foto's