Zeeheldenbuurt - nieuwbouw 40 woningen en 36 appartementen

In de Zeeheldenbuurt bouwt Portaal 36 sociale huur appartementen en 40 vrije sector huur eengezinswoningen. In 2010 startten de plannen voor de aanpak van de woningen in deze Leidse volksbuurt. Eerder pleegde Portaal groot onderhoud aan de 256 vooroorlogse woningen en realiseerde 41 nieuwbouw sociale huurappartementen aan de Oosterhof. 

De nieuwbouw is in volle gang en inmiddels zijn de eerste contouren van de woningen al zichtbaar. Als alles voorspoedig loopt, leveren we de 36 appartementen en 40 eengezinswoningen in het eerste kwartaal van 2021 op.*
*De genoemde planning is onder voorbehoud. 

Breder aanbod
Anders dan het oorspronkelijke plan bouwt Portaal nu een mix van sociale en vrije sector huurwoningen op 'het eilandje in de stad'. Met behoud van de sfeer en karakter van de buurt biedt dit aanbod een kans voor huurders met een middeninkomen in deze wijk te (blijven) wonen. Portaal stimuleert hiermee ook de doorstroming in de stad Leiden en creëert ruimte in haar bestaande voorraad sociale huur voor woningzoekenden. 

Zijlsingel 
Nieuwbouw van 24 zeer energiezuinige appartementen verdeeld over twee bouwblokken van drie hoog zonder lift. Met een gebruiksoppervlakte van 56,5 m2 tot maximaal 62,2 m2 en twee slaapkamers zijn deze sociale huurappartementen geschikt voor één- of tweepersoonshuishoudens. 

Van Speyk- en Trompstraat
Nieuwbouw van 27 tweelaagse energiezuinige eengezinswoningen met twee of drie slaapkamers en een tuin. Met een gebruiksoppervlakte ongeveer 95,1 m2 (van  Speykstraat) en 88m2 (Trompstraat) zijn deze vrije sector huurwoningen geschikt voor twee- of driepersoonshuishoudens. 

Evertsenstraat
Nieuwbouw van 13 drielaagse energiezuinige eengezinswoningen met vier slaapkamers en een tuin. Met een gebruiksoppervlakte van 95m2 zijn deze vrije sector huurwoningen geschikt voor meerpersoonshuishoudens.

Locatie Dolfijn
Hier bouwen we 12 sociale en energiezuinige huurappartementen.

Sfeer en karakter behouden
Samen met de buurtbewoners heeft Portaal een beeldkwaliteitsplan opgesteld voor de nieuw te bouwen woningen. Het doel hiervan was de plannen maximaal af te stemmen op het karakter van de Zeeheldenbuurt in stedenbouwkundige kenmerken, architectonische uitwerking, materiaal, kleur en detail. Heren5 architecten maakten het ontwerp, dat naadloos aansluit bij de uitstraling van de wijk waardoor de sfeer en het karakter behouden blijft. De artist impressions geven een goed beeld van hoe de nieuwe woningen eruit komen te zien. 

De woningen
Meer informatie over de woningen leest u in een van de informatiebrochures: 

Geïnteresseerd? 
Huurders van Portaal die wonen in een vooroorlogse woning in de Zeeheldenbuurt hebben voorrang bij de toewijzing van deze nieuwe woningen. Dit geldt voor alle huurders die een vast huurcontract hebben met een ingangsdatum van vóór 20 april 2015. Dit zijn de woningen aangegeven op de plankaart in het paars.

De overgebleven woningen verwachten wij medio januari 2021 aan te bieden via www.hureninhollandrijnland.nl. U kunt dan via deze website reageren op de woningen. Bij de toewijzing van de vrije sector huurwoningen gaat Portaal voorrang geven aan huurders die een sociale huurwoning in Leiden achterlaten. In de advertentie staat aan welke voorwaarden u moet voldoen om in aanmerking te komen voor de woningen. Houdt u de website van Holland Rijnland in de gaten of neem contact op met een van onze verhuurconsulenten in Leiden via 088 - 767 82 25 of zeeheldenbuurt@portaal.nl 

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 
Stuurt u dan een e-mail met uw naam en e-mail adres naar zeeheldenbuurt@portaal.nl. U ontvangt dan de nieuwsbrief digitaal. 

 

Kenmerken en foto's

Foto's

Kenmerken

Architect
Heren5
Aannemer
Era Contour
Contactpersoon
zeeheldenbuurt@portaal.nl