Zonnig Portaal

Portaal voorziet woongebouwen in Amersfoort, Arnhem, Leiden, Nijmegen, Soest en Utrecht van zonnepanelen. Met deze investering vergroten wij de duurzaamheid van onze woningen verlagen wij de woonlasten. Met de bestaande en geplande plaatsingen telt Portaal begin 2018 naar verwachting zo’n 150 appartementengebouwen die voorzien zijn van zonnepanelen. 

Voordeel gedeeld met huurders
De zonnepanelen op appartementencomplexen wekken elektriciteit op voor de gemeenschappelijke voorzieningen, zoals voor de verlichting van het trappenhuis en de galerijen en indien aanwezig voor automatische deuren en liften. Met deze ingreep zijn er voor het beheer van het gebouw minder fossiele brandstoffen nodig, het voordeel wat dat oplevert geeft Portaal voor de helft terug aan haar huurders. De andere helft is voor Portaal en wordt gebruikt om deze verduurzamingsmaatregel te financieren.

Daling van servicekosten
Op dit moment vindt de doorbelasting van de elektriciteitskosten in deze woongebouwen plaats via de servicekosten. Als er zonnepanelen geplaatst zijn, komt de helft van de opgewekte energie ten goede aan de huurders. Voor de huurders betekent dit dat hun servicekosten voor energie daardoor licht dalen.

Meer manieren
Het plaatsen van zonnepanelen is één van de manieren waarop Portaal de duurzaamheid van haar woningen vergroot. Daarnaast worden in de meeste renovatieprojecten duurzaamheidsmaatregelen genomen, zoals het toevoegen van isolatie en Nul op de Meter renovatie van huurwoningen.

Kenmerken en foto's

Foto's

Kenmerken

Prijs
Daling van servicekosten
Startdatum
2016
Einddatum
2018
Aantal woningen
150
Aannemer
Ecorus
Contactpersoon
Sanaa Wasfi, projectmanager