Van bespaarbus en bespaartips tot douchetimers en knutselen met afval

Bij Portaal werken we veel samen met onder andere gemeenten om bewoners te helpen met het besparen van energie. Heeft een vakman bijvoorbeeld tijd over bij een reparatie? Dan kijkt hij gelijk of er nog tochtstrips, radiatorfolie of andere kleine energiebesparende maatregelen geplaatst kunnen worden. Ook daar gaan wij mee door. Maar tijdens de Week van de Duurzaamheid (10 tot en met 15 oktober) organiseerden we in sommige regio’s activiteiten waarin we wat extra doen. We gingen bijvoorbeeld toeren met de bespaarbus en kinderen kunnen knutselen met afval. 

Utrecht

In Utrecht gingen er op maandag, dinsdag en woensdag een Bespaarbus verschillende wijken in. Daar gingen we met bewoners in gesprek en delen tips over wat zij zelf kunnen doen om energie te besparen. Een van die tips is het aanbrengen van tochtstrips en radiatorfolie. Onze vakmannen stonden bij de bespaarbus klaar om gelijk even mee te lopen en het gratis in de woning te plaatsen, als een buurtbewoner daar behoefte aan had.

Arnhem

Een vergelijkbare actie vond plaats in Arnhem. Op dinsdag 11 oktober van 14:00-17:00 uur gingen we het gesprek aan met onze huurders en hielpen gelijk bij het gratis plaatsen van radiatorfolie en tochtstrips.

Eemland – Soesterberg

Wist u dat heel veel (bouw)afval goed herbruikbaar is? Hoe dat kan lieten we, samen met bouwbedrijf Van Wijnen, zien op donderdag 13 oktober van 14.00 tot 16.00 uur aan de Moerbessenberg. Behalve energie besparingstips waren er ook leuke activiteiten voor kinderen, zoals knutselen met afval en ze kunnen zich laten schminken.