TF

Misschien heeft u er nog nooit van gehoord: het TF signaal. TF staat voor ToonFrequent. Op dit moment is het in Nederland zo geregeld dat een zender TF-signalen stuurt via het elektriciteitsnet. Dit signaal wordt onder meer gebruikt om te schakelen tussen het dag en nacht tarief. Vanaf 1 juli 2021 verdwijnt dat TF-signaal in steeds meer gebieden, omdat het verouderd en duur is.

Slimme meter aanvragen bij netbeheerder (gratis)

Heeft u nog geen slimme meter? Die kunt u kosteloos aanvragen bij uw netbeheerder. Liander en Stedin zijn de netbeheerders in de regio's waar Portaal actief is. Bekijk onderstaand kaartje om te zien wie uw netbeheerder is. 

netbheerders per regio

Liever geen slimme meter?

Wilt u geen slimme meter? Kijk dan in het stappenplan op deze pagina. Hierin leest u welke maatregelen u zelf kunt nemen om ervoor te zorgen dat u zo min mogelijk hinder heeft van het wegvallen van het TF signaal. 

Boiler die het TF signaal gebruikt?

Heeft u een elektrische boiler die schakelt tussen het dag- en nachttarief? Dan moet u waarschijnlijk actie ondernemen. In het stappenplan op deze pagina leest u wat u het beste kunt doen. Of kijk voor meer informatie op de website van uw netbeheerder.