Verwarming Slaaghwijk

Portaal verhuurt in 13 flatgebouwen in de Slaaghwijk woningen. Deze flatgebouwen hadden tot voor kort allemaal een gemeenschappelijke aansluiting op Stadsverwarming. Daar is voor 9 flats verandering in gekomen.

Wat was de aanleiding?
Bij de afrekening van de warmtekosten zagen we grote verschillen tussen huurders. Vooral sinds de invoering van de Warmtewet in 2014 en we volgens deze wet afrekenen.

Portaal heeft deze verschillen laten onderzoeken. Daaruit bleek dat niet alleen de radiatoren zijn verouderd en het leidingenwerk niet meer van deze tijd is. Maar vooral ook dat de installatie (het éénpijp-systeem van de warmteleidingen) in combinatie met de manier waarop de verbruikte warmte wordt gemeten (op de radiatoren) voor de grote verschillen zorgt. Enige oplossing is het aanpassen van de verwarmingsinstallatie.

Voor de 9 flats waarin alleen huurders van Portaal wonen, maakte Portaal hiervoor een plan. In de andere vier flats wonen huurders van Portaal en eigenaren en is de Vereniging van Eigenaars aan zet. Totdat de verwarmingsinstallatie is aangepast, compenseert Portaal de huurders die een hoog bedrag aan verwarmingskosten betalen.

Groot onderhoud verwarmingsinstallatie 9 flats
We pasten in 9 flats de verwarmingsinstallatie aan. In iedere woning vernieuwden we de radiatoren en sloten deze via nieuwe leidingen aan op de combiketel. Deze combiketel is bij de laatste renovatie geplaatst en werd alleen voor warm water gebruikt. Nu, na aansluiting geeft de combiketel warm water én verwarmt het huis. Zo heeft iedere woning een eigen verwarming en is het flatgebouw niet meer aangesloten op Stadsverwarming.

De werkzaamheden werden niet in alle flats tegelijkertijd uitgevoerd. Aannemer Hemubo startte in april 2018 met Kraaienhorst. De laatste flat is in juni 2019 afgerond.

 

Meer uitleg? Bekijk het beeldverhaal en het informatieboekje.

Vragen? Zie de lijst met veel gestelde vragen.

Kenmerken en foto's

Foto's