Verwarming Slaaghwijk

Portaal verhuurt in 13 flatgebouwen in de Slaaghwijk woningen. Deze flatgebouwen hebben een gemeenschappelijke aansluiting op Stadsverwarming. Bij de afrekening van de warmtekosten zien we grote verschillen tussen huurders. Vooral sinds de invoering van de Warmtewet in 2014 en we volgens deze wet afrekenen.

Portaal heeft deze verschillen laten onderzoeken. Niet alleen zijn de radiatoren verouderd en is het leidingenwerk niet meer van deze tijd. Het blijkt dat vooral de installatie (het éénpijp-systeem van de warmteleidingen) in combinatie met de manier waarop de verbruikte warmte wordt gemeten (op de radiatoren) voor de grote verschillen zorgt. Enige oplossing is het aanpassen van de verwarmingsinstallatie. Voor de 9 flats waarin alleen huurders van Portaal wonen, maakte Portaal hiervoor een plan. In de andere vier flats wonen huurders van Portaal en eigenaren en is de Vereniging van Eigenaars aan zet. Totdat de verwarmingsinstallatie is aangepast, compenseert Portaal de huurders die een hoog bedrag aan verwarmingskosten betalen.

Groot onderhoud verwarmingsinstallatie 9 flats

We passen in 9 flats de verwarmingsinstallatie aan. In iedere woning vernieuwen we de radiatoren en sluiten deze via nieuwe leidingen aan op de combiketel. Deze combiketel is bij de laatste renovatie geplaatst en wordt op dit moment alleen voor warm water gebruikt. Na aansluiting geeft de combiketel warm water én verwarmt het huis. Zo heeft iedere woning een eigen verwarming en is het flatgebouw niet meer aangesloten op Stadsverwarming.

De werkzaamheden worden niet in alle flats tegelijkertijd uitgevoerd. Aannemer Hemubo startte in april 2018 met Kraaienhorst; daarna volgden in juni de Wiekelhorst en Milanenhorst. Na de zomer startte Portaal met de andere zes flats (3 maal Sperwerhorst, Smellekenhorst, Uilenhorst en Reigerhorst). Voorjaar 2019 zijn naar verwachting alle flats klaar.

 

Meer uitleg? Bekijk het beeldverhaal en het informatieboekje.

Vragen? Zie de lijst met veel gestelde vragen.

Kenmerken en foto's

Foto's