Inclusief werkgeverschap

Inclusie is in onze wijken en buurten een belangrijk thema. Iedereen heeft recht op een betaalbare woning in een fijne buurt. Een plek waar mensen met uiteenlopende achtergronden zich met elkaar verbonden voelen. Waar iedereen zichzelf kan zijn en iedereen erbij hoort. Dit geldt ook voor onze organisatie. Als werkgever zetten wij in op het creëren van een cultuur waar alle medewerkers zichzelf kunnen zijn. Een organisatie waar iedereen welkom is en waar we ons richten op iemands talenten en niet op zijn of haar beperkingen.

Daarom geven wij op verschillende afdelingen mensen met een bijzondere achtergrond een kans om bij ons te werken of te leren. Denk aan iemand met een beperking, of iemand die bij een andere werkgever in een uitkeringssituatie terecht is gekomen en opnieuw moet ontdekken welke werkmogelijkheden hij of zij nog heeft. Of statushouders die de arbeidsmarkt in Nederland moeten leren kennen en vaak de Nederlandse taal nog niet voldoende spreken. Een Nederlandstalige werkomgeving helpt daarbij.

Ook leerlingen van het VMBO en MBO geven we kansen op een stageplaats. Vooral voor leerlingen van deze opleidingen liggen stageplaatsen niet voor het oprapen, waardoor het fijn is dat wij hier voor sommige disciplines vaste afspraken met scholen hebben gemaakt. Op deze manier hebben we de afgelopen jaren diverse leerlingen bewust een kans gegeven om bij ons te komen werken of leren.

Bekijk dit filmpje als je meer wilt weten over inclusief werkgeverschap bij Portaal:

Meer weten?

Lees ook deze mooie voorbeelden van een inclusieve werkplek bij Portaal: