Woning opleveren: inspectie afspraak

Als u gaat verhuizen is het belangrijk dat u de woning netjes en schoon achterlaat. 

Let op: wij hebben maatregelen genomen tegen de verspreiding van het coronavirus. Zie de eerste veelgestelde vraag hieronder voor meer informatie. Bekijk daarnaast onze speciale instructiefilm, zodat u weet hoe u de woning aan ons moet teruggeven.

Veel gevraagd over Woning opleveren: inspectie afspraak

Ik heb mijn huur opgezegd. Komt er nog iemand langs om de woning te inspecteren?

Als u gaat verhuizen moet u het huis leeg, schoon en zonder schade aan ons teruggeven. Normaal gesproken komt een medewerker twee keer bij u langs tijdens een voor- en eindinspectie.

Omdat wij maatregelen nemen tegen de verspreiding van het coronavirus, verlopen de voor- en eindinspectie anders dan gebruikelijk. Hieronder leest u wat dit voor u betekent.

Voorinspectie
Een medewerker komt nu niet bij u langs, maar neemt telefonisch contact met u op. U neemt in het telefoongesprek samen met onze medewerker alle belangrijke punten door die u geregeld moet hebben, voor u de woning aan ons teruggeeft. Uw vragen kunt u gerust stellen tijdens het gesprek, zodat u weet waar u aan toe bent. 

Bekijk ook de speciale instructiefilm waarin wij u duidelijk uitleggen wat u moet doen, voor u de woning verlaat.

Eindinspectie
De eindinspectie wordt pas door een medewerker uitgevoerd, nadat u de sleutels aan ons heeft teruggegeven.

U wordt gevraagd om op de laatste dag dat u van ons huurt, de sleutels van de woning uiterlijk om 17.00 uur in gesloten enveloppe in de brievenbus van ons regiokantoor te doen. Vergeet niet om een briefje in de enveloppe te doen met daarop uw naam en adresgegevens. Op onze website vindt u een overzicht met adressen van al onze regiokantoren.

Kan een woninginspecteur mijn woning alvast beoordelen voordat ik mijn huur heb opgezegd?

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Zodra u de huur heeft opgezegd, ontvangt u van ons een bevestigingsbrief. Daarin geven wij aan wanneer de voor- en eindinspectie plaats zullen vinden. De woninginspecteur zal bij de voorinspectie aangeven wat u nog moet veranderen voor u de woning verlaat en controleert dit bij de eindinspectie.

Als u op voorhand wilt weten waar u rekening bij moet houden bij het correct opleveren van de woning, kunt u de bijlage 'Waar moet u op letten als u gaat verhuizen' lezen.

Ik heb een afspraak met Portaal voor een voorinspectie of eindinspectie van mijn woning. Kan ik de afspraak nog verzetten?

Voorinspectie
Deze eerste inspectie kunt u in bijzondere gevallen tot 24 uur voor de afspraak verzetten. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

Als niemand aanwezig is tijdens de afspraak, dan kunnen wij voorrijkosten bij u in rekening brengen.

Eindinspectie
De afspraak voor de eindinspectie kunt u helaas niet verzetten. U kunt de afspraak wel door iemand anders laten overnemen. U moet deze persoon dan een machtigingsbrief meegeven. Vergeet niet uw naam, de naam van de waarnemer, de datum en handtekeningen van u beiden in de machtiging te zetten. De waarnemer geeft de machtiging aan de woninginspecteur. Hij of zij en moet ook een legitimatiebewijs (ID/rijbewijs) laten zien.

Kan iemand anders de inspectie van mij overnemen?

Ja dat kan. U moet deze waarnemer dan een machtigingsbrief meegeven. Vergeet niet uw naam, de naam van de waarnemer, de datum en handtekeningen van u beiden in de machtiging te zetten.

De waarnemer geeft de machtiging bij de inspectie aan de woninginspecteur. Hij of zij moet ook een legitimatiebewijs (ID/rijbewijs) laten zien.

Mijn woning is al helemaal leeg en opgeruimd, is een voorinspectie nog nodig?

Ja, een voorinspectie is bij een huuropzegging altijd verplicht. De woninginspecteur doorloopt met u samen de woning en vertelt u wat er eventueel nog moet worden veranderd voordat de eindinspectie plaatsvindt. U kunt de voorinspectie dus niet annuleren.

Er staan losse kasten in mijn woning die ik niet gebruik. Mag ik die wegdoen?

Ja, dat mag.