Navigatie

500 woningen in nieuwe Nijmeegse stadsbuurt

Vandaag hebben we een belangrijk stap gezet om snel 500 nieuwe woningen te bouwen in Nijmegen. Gemeente Nijmegen en de woningcorporaties Portaal, SSH&, Talis en Woonwaarts hebben daarvoor de overeenkomst ondertekend voor Nieuwe Dukenburgseweg 21 (NDW21). Het eerste nieuwbouwproject in het ontwikkelgebied Winkelsteeg. 

 

Samen bouwen we ongeveer 500 duurzame, flexibele woningen die na 15/20 jaar een tweede leven krijgen op een andere plek. Onze manager volkshuisvesting Wieke van Veldhuizen is verheugd over de brede samenwerking: “Er zijn snel, veel woningen nodig om de tekorten op de woningmarkt in te lopen. Wij bouwen in NDW21 voor kleine 1- en 2-persoonshuishoudens. Denk aan starters, studenten en spoedzoekers die snel een woning nodig hebben. Het wordt ook een inclusieve buurt, waar mensen welkom zijn die naar elkaar willen omkijken. En ook voor mensen die wat extra zorg en begeleiding nodig hebben. Zo geven we hier invulling aan onze missie bijdragen aan goed samenleven.”

 

De eerste 200 woningen verwachten we eind 2022 op te leveren en maken we plannen voor een aantal kleinschalige voorzieningen en ontmoetingsplaatsen. In het gebied is ruimte voor tien tot vijftien zelfbouwers om tijdelijke woningen te bouwen. Zo wordt dit een mooie en levendige plek om te wonen, te ontmoeten en te ondernemen.

 

Meer informatie op: www.nijmegen.nl/ndw21