Navigatie

Bewoners Campos- en Argentiniedreef akkoord met verduurzaming, renovatie start in mei

In opdracht van woningcorporatie Portaal start Van Dillen met het verduurzamen van 140 sociale huurwoningen aan de Campos- en Argentiniedreef in de Utrechtse wijk Overvecht. Van de bewoners ging 94% akkoord met het renovatievoorstel van Portaal. We verwachten te starten in mei van dit jaar.

Lager energieverbruik en gasloos

Door betere isolatie en ventilatie zijn de woningen na verduurzaming energiezuiniger. De woningen gaan van gemiddeld energielabel C naar een label A. Het wooncomfort is straks hoger en het energieverbruik lager. Ook voeren we het benodigde onderhoud uit. We maken zo de flats toekomstbestendig en onderhoudsvriendelijk voor een nieuw verwachte exploitatieduur van veertig jaar.

De energetische werkzaamheden bestaan uit het vervangen van bestaande kozijnen door houten kozijnen met zelfregelende susroosters en HR++ glas. Alle woningen krijgen een CO2-aangegestuurd ventilatiesysteem. De begane grondvloeren en de spouwmuren van alle gevels voorzien we van spouwmuurisolatie. De garagedeuren vervangen we voor een geïsoleerde deur.

We onderhouden of vervangen de keukens, badkamers en toiletten. We verbeteren de bergingen en doen onderhoud aan de portieken en de entrees. We maken de woningen asbest- en brandveilig.

De flats in Overvecht zijn aangesloten op stadswarmte. De woningen zijn straks gasloos. Alle woningen krijgen een nieuwe keuken met een aansluiting voor elektrisch koken, inductiekookplaat of inductiefornuis inclusief nieuwe pannenset.

 Esthetische upgrade

Naar een ontwerp van Het Bouwbureau krijgt de flat een esthetische upgrade. Balkons, de betonnen borstweringen van de balkons en de liftdeuren gaan we schilderen. Portieken voorzien we van nieuwe vloer- en wandafwerking. De plafonds in de trappenhuizen voorzien we van een geluiddempende akoestische afwerking. Ook krijgt de nieuwe entree een nieuw belletableau met een videofoon installatie. De bewoners zien dan wie er bij hun aanbelt. Er komen nieuwe verlichtingsarmaturen bij de entrees en bergingen en we vervangen de hemelwaterafvoeren aan de gevels.

Overlast beperken

Van Dillen en Portaal stellen samen alles in het werk om overlast voor de bewoners te beperken. De werkzaamheden verrichten we in bewoonde staat.

Geen huurverhoging

Per 1 januari 2023 mogen wij vanuit de wet geen verhoging meer vragen voor isolerende maatregelen. Voor andere energetische maatregelen mogen wij dit wel vragen, maar gezien onder andere de hoge kosten voor energie en boodschappen doen we dat voor dit project niet.