Bouw woningen Cartesius Utrecht gestart

Woensdag 15 mei zijn we gestart met de bouw voor onze 165 sociale huurwoningen in Cartesius in Utrecht. Okinawa gaat ons gebouw heten en is een verwijzing naar een van de Blue Zones. Dit zijn plaatsen op de wereld waar mensen langer gezond en gelukkig leven, een belangrijke inspiratiebron voor Cartesius Utrecht.

Okinawa wordt een gemengd wooncomplex, met een ontmoetingsruimte en een binnentuin. Allemaal twee-kamerwoningen. Er komen 36 woningen voor mensen uit de Maatschappelijke Opvang met een verstandelijke beperking. Deze woningen zijn geclusterd. In de maatschappelijke opvang verblijven ook mensen met een verstandelijke beperking. Voor hen zijn weinig woonplekken. Belangrijk daarom dat er ook voor deze doelgroep woningen met begeleiding komen. We gaan kijken of deze bewoners van Okinawa ook werk of dagbesteding in deze nieuwe wijk kunnen doen. Ook komen er 24 woningen gespikkeld. Daar komen bewoners te wonen die uitstromen uit de Maatschappelijke Opvang. De Tussenvoorziening pakt de 24-uurs begeleiding op samen met Abrona.

De overige 101 woningen gaan naar mensen die een goede buur willen zijn. Gezien het woningtype zullen er vooral starters gaan wonen. Meer informatie vindt u hier.

De aftermovie van dit moment kunt u hier bekijken.