Navigatie

Doorslagzone Nieuwegein: 69 sociale huurwoningen

Portaal laat in Nieuwegein een woongebouw met 69 appartementen bouwen. De woningen worden verhuurd in de sociale sector. Het woongebouw maakt onderdeel uit van het project Doorslagzone, dat vier woontorens omvat met in totaal 452 appartementen. De woningen worden ontwikkeld en gebouwd door de combinatie NEOO en Koopmans Bouwgroep.

Naast CityPlaza

Het project Doorslagzone ligt naast winkelcentrum CityPlaza. In de plint van de woontorens komt horeca. Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft voor zijn klanten twee woontorens met in totaal 346 duurzame appartementen gekocht. De woningen worden toegevoegd aan de portefeuilles van Pensioenfonds van de Metalektro (PME) en het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF). In de vierde woontoren, die centraal in het plan ligt, komen 37 koopappartementen. 

Welkome aanvulling

Portaal wordt eigenaar van de woontoren naast het stadhuis van de gemeente Nieuwegein. Hier komen 69 sociale huurwoningen variërend in oppervlakte van 48 tot 71 vierkante meter. “De behoefte aan meer sociale huurwoningen in de regio Utrecht is groot”, zegt regiomanager Reijnder Jan Spits van Portaal. “Wij streven naar kwaliteit in de woningen maar ook naar een hoge leefkwaliteit in de buurt. Deze duurzame appartementen direct naast het winkelcentrum City Plaza en vlak bij de sneltram zijn daarom een welkome aanvulling op ons bezit.”

Oplevering vanaf 2024

De bouw begint naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021. De eerste woningen worden in 2024 opgeleverd.