Navigatie

Een renovatie afronden met het rapportcijfer 7,8! Dat verdient een cadeautje

Niet voor ons, maar voor de bewoner van vier flats in Presikhaaf in Arnhem. Als dank voor hun medewerking en geduld. Na maanden verbouwen zijn de werkzaamheden klaar! Het resultaat? Fijn en comfortabel wonen in een complex met gemiddeld een energielabel A.

Wat doe je met vier flats die stevig zijn gebouwd, maar niet meer voldoen aan de eisen van deze tijd?
Die knap je op. Dus maakten we in 2018, samen met bouwonderneming Veeneman, een renovatieplan. Een woning die comfortabel en energiezuinig is, met een verbeterd energielabel. De woningen maken allemaal gemiddeld twee labelstappen. Tenminste naar een energielabel A. Een woning die beter geïsoleerd is en waar de ventilatie vernieuwd is. En een woongebouw met een mooie uitstraling. Dat moest het worden. Met dit plan gingen we naar de bewoners.

Daarna werd het spannend. Sloten onze plannen aan bij de wensen van de bewoners?
Dat deden ze. De bewoners van de flats aan de Van Speykstraat, Van Kinsbergenstraat, Dedelstraat en Carstenszstraat gingen akkoord met het voorstel en zo begon de uitvoering. Een woning renoveren terwijl je er woont is pittig. Daarom kregen bewoners de sleutel van een logeerwoning. Gemeubileerd en wel. Om te slapen of om even te ontspannen. Dat werd als erg prettig ervaren. Ook fijn was de begeleiding van de aannemer. De bewoners geven de aannemer een ruime 8.

Het wordt zo warm in de zomer..
Dit hoorde het projectteam vaak van de bewoners. En daar konden ze wel wat mee! Voor wie wilde, regelden zij screens voor de ramen in de woonkamer. De bewoners betalen er wel een huurverhoging voor, maar een koele woonkamer in de hete Hollandse zomers is wel zo fijn.

Nu ruim een jaar zijn de 116 woningen klaar. Op naar de buren! We startte in augustus met de renovatie van de flats met vier woonlagen in dezelfde wijk.