Navigatie

Elderburen: eerste sleutel uitgereikt!

Zij maakten al vanaf het begin van de bouw iedere week foto’s. En nu is het dan zover. Het echtpaar Scheijbeler is dolgelukkig. Gisteren ontvingen zij de sleutels van hun nieuwe thuis. Zij zijn de eerste bewoners van Elderburen in Arnhem.

Hopen op een appartement
21 jaar woonden Johan en Jola in De Laar en nu verhuizen zij naar Elderveld. Johan vertelt enthousiast: “Toen we hoorden over de nieuwbouw op deze plek, zijn we het direct in de gaten gaan houden. Iedere week kwamen we hier wel een keer. Dan maakten we foto’s van de bouw en spraken we naar elkaar de wens uit om hier straks te wonen. Zodra het kon schreven wij ons in. Daarna werd het spannend. Kregen we een woning toegewezen?”

Binding met de wijk
Het lukte. En dat is fijn, vertelt Johan: “We doen al veel vrijwilligerswerk in de wijk en ik ga hier altijd naar de voetbal. Bovendien wonen onze kleinkinderen vlakbij. Als de bladeren straks van de bomen gevallen zijn, zien we de basisschool van onze kleinkinderen.” Jola knikt enthousiast en vult aan: “Ik zorg voor oudere mensen hier in de buurt. Ik kom regelmatig langs voor een praatje en kook dan of help ze bij regeldingen.”

Daarnaast tuiniert Jola graag. “De gemeenschappelijke binnentuin van Elderburen is prachtig. Ik ga meehelpen met het onderhouden van de tuin. Misschien is er straks ook ruimte voor een moestuin. Dan kunnen we, samen met andere bewoners, onze eigen groenten verbouwen.”

Doorstroming
Nu gaan zij eerst aan de slag met de inrichting van het appartement. Ze hebben wel honderd tekeningen gemaakt van hoe het moet worden. Komt de stoel links, of toch rechts? Door indeling van het appartement hebben zij mogelijkheden genoeg om hun favoriete meubelstukken mee te verhuizen.

In De Laar laten zij een eengezinswoning achter. Deze is inmiddels verkocht. Over een paar weken hopen ze te verhuizen. “Bij de verkoop hebben we gezegd: onze woning was 21 jaar voor ons gezin een fijn thuis. Maar nu is het voor ons alleen te groot. We wilden het daarom alleen verkopen aan een gezin. Bij de eerste kijkdag was het al raak. Een leuk gezin deed een bod.”