Hoogste punt 28 woningen Schuytgraaf Arnhem

Na een bouwtijd van slechts twee maanden bereikten Portaal en Trebbe onlangs het hoogste punt van de bouw van 28 woningen Schuytgraaf in Arnhem. Een bijzondere mijlpaal die werd gevierd op de bouwplaats met de bouwplaatsmedewerkers. Met de realisatie van deze woningen geven Portaal en Trebbe invulling aan de vraag naar goede, duurzame en betaalbare woningen.

De woningen worden gebouwd in Schuytgraaf in ‘De Noordhof' op veld 24, De Bolderbuurt. Dit veld krijgt een woonsfeer die past bij de groene locatie van het veld. Het wordt een fijne woonomgeving, die doet denken aan het leven in Scandinavië. Een cultuur die uitgaat van een nuchtere en ontspannen levensopvatting en dichtbij de natuur staat. De woningen sluiten hierop aan, zijn ontworpen door Beltman Architecten en worden gebouwd door Trebbe. De woningen worden aangesloten op stadsverwarming en zijn energiezuinig en betaalbaar voor de bewoner.

Snel, soepel proces, dankzij goede samenwerking
De woningen zijn  snel en efficiënt ontwikkeld, vanuit de ketensamenwerking die Portaal en Trebbe met elkaar zijn aangegaan. In een tijdsbestek van slechts vier maanden kwam het plan inclusief ontwerp tot stand en waren de benodigde vergunningen binnen. Marlies Krol, directeur vastgoedprojecten: “Ik ben heel blij dat de bouw van de 28 woningen op veld 24 in Schuytgraaf zo voorspoedig verloopt. Dit is het resultaat van de prettige samenwerking met Trebbe en de gemeente Arnhem. Een goede voorbereiding is het halve werk, fijn dat de medewerkers op de bouw ervoor zorgen dat de woningen in rap tempo en goed gebouwd worden zodat wij dit najaar de nieuwe huurders kunnen verwelkomen en blij kunnen maken met een duurzame woning.”

Ook de bouw van de woningen laat zich kenmerken door de snelheid. De bouw startte medio mei dit jaar, naar verwachting levert Trebbe de woningen in de herfst van 2021 op. Andries van Nijhuis, projectleider bij Trebbe is blij met het soepele verloop. “De snelheid die we tijdens het voortraject erin hadden zitten, trekken we door naar de uitvoeringsfase. Het project verloopt soepel en dat is te danken aan de fijne samenwerking met gemeente Arnhem en Portaal. En natuurlijk is dankzij de inzet van onze bouwplaatsmedewerkers, die iedere dag weer werken aan goede, duurzame en betaalbare woningen. Daarom staan we nu met hen stil bij deze mijlpaal.”