Navigatie

Hoogste punt nieuwbouw Havenkade in het licht gezet

Afgelopen week bereikten we het hoogste punt in het nieuwbouwgebied Havenkade, aan de Waalhaven van Nijmegen. De majestueuze 70-meter hoge toren, vormt het herkenningspunt voor mensen die via de bruggen Nijmegen binnenkomen. Met alle betrokken partners hebben we de toren even in het licht gezet om dit mooie moment te markeren.
 
Havenkade in Dijkkwartier Oost is straks een divers en betaalbaar woongebied, dicht bij de bruisende binnenstad van Nijmegen, op een unieke locatie aan de Waal. Havenkade bestaat uit acht woongebouwen. Het biedt een grote verscheidenheid aan woningen, van sociale huur-, tot middenhuur- en koopappartementen. Woningcorporaties Portaal en Talis bieden woningzoekenden hier 164 sociale huurwoningen, waarvan 87 van Portaal. Voor mensen die niet in aanmerking komen voor sociale huur, maar wel graag een woning willen huren, is er een aanbod van 38 middenhuur woningen van BPD Woningfonds. De overige 122 koopappartementen van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling zijn allemaal al verkocht.

Grote diversiteit, inclusief en duurzaam

Wieke van Veldhuizen, manager volkshuisvesting van Portaal in Nijmegen: "We bouwen op een toplocatie ín de stad. In Nijmegen is veel behoefte aan betaalbare huurwoningen voor één- en tweepersoonshuishoudens. Wij bouwen hier levensloopgeschikte en rollatortoegankelijke woningen, voor starters, senioren en doorstromers. Het wordt een inclusieve buurt voor iedereen, met tal van plekken om elkaar te ontmoeten. Havenkade wordt ook duurzaam. De appartementen beschikken allemaal over energielabel A. Dit zorgt voor een hoog wooncomfort en een betaalbare energierekening. Aandacht voor het milieu blijkt verder uit bijvoorbeeld dat er minder parkeerplaatsen nodig zijn. Bewoners en omwonenden kunnen gebruikmaken van elektrische deelauto’s en er komen riante fietsenstallingen."

Verhuur via Entree

De bouwcombinatie Klokgroep / Trebbe bouwt gestaag verder voor de partners. De verwachte oplevering van de eerste huurwoningen van Portaal is medio 2023. De verhuur start daarmee in de loop van 2022. Alle appartementen van Portaal zijn sociale huurwoningen en verhuren wij via entree