Oplevering 48 flexwoningen Singelpark Odijk

Op woensdag 26 juni ontvingen de nieuwe bewoners de sleutel van hun één- of driekamerwoning. Met de oplevering van 48 flexwoningen op het grasveld voor het gemeentehuis in Odijk zijn veel woningzoekenden blij gemaakt! Er zijn veel woningen toegewezen aan inwoners uit Bunnik, Odijk en Werkhoven, waaronder de 25-jarige Lars. Singelpark Odijk is mogelijk geworden dankzij de samenwerking tussen de provincie Utrecht, Rijksvastgoedbedrijf, woningcorporatie Portaal en de gemeente Bunnik. Samen streven we naar realistische, snelle oplossingen voor de woningnood.

Lars uit Werkhoven
Een van de nieuwe bewoners is Lars uit Werkhoven. Hij vindt het fijn dat hij in de buurt iets heeft kunnen vinden, dichtbij familie en vrienden. “Ik ben bijna klaar met mijn studie en nu nog naar mijn studiestad verhuizen was geen optie. Daarom zoek ik al langer in de regio via WoningNet, maar ik maak weinig kans en ben meestal kandidaat 100. In ’t Groentje zag ik de flexwoningen staan en dacht ik reageer en zie het wel. Ik was blij met de uitnodiging en vooral verrast dat het nu is gelukt. Vandaag heb ik mijn eigen woning gekregen. Met die 30 m2 kan ik voorlopig wel vooruit en ik vind het een fijne plek om te gaan wonen.”

Daar doen we het voor
Wethouder Hilde de Groot: “Met deze tijdelijke huurwoningen is snel een bijdrage geleverd aan het oplossen van de grote woningnood in onze gemeente. En hiermee zorgen we er ook voor dat het aantrekkelijk is voor jongeren om in onze gemeente te blijven wonen. Dat zie je terug in de toewijzingen aan lokaal woningzoekenden en hoorde ik ook tijdens de bewonersavond. Als gemeente willen wij voor meer mensen een nieuw thuis realiseren en dat vraagt soms om andere oplossingen. De snelle bouw van de flexwoningen op deze markante plek, namelijk in de voortuin van de gemeente, is daar een voorbeeld van. Binnen één jaar na de besluitvorming door de gemeenteraad, staan we hier vandaag met heel veel blije, nieuwe bewoners. Daar doen we het toch voor?!”

Een thuis voor iedereen
We staan in Nederland voor grote uitdagingen in de woningmarkt, zo ook in de regio Utrecht. Als Portaal grijpen we elke manier aan om snel tot goede en betaalbare woningen te komen. De flexwoningen in Odijk zijn hier een mooi voorbeeld van. Deze tijdelijke huizen bieden snel een thuis aan mensen die dat dringend nodig hebben. Tegelijkertijd grijpen we deze kans aan om te bouwen aan een sterke gemeenschap; een gemeenschap waar mensen naar elkaar omkijken en oog hebben voor elkaar. Zo maken we niet alleen huizen, maar creëren we een thuis voor iedereen. Dat is hoe Portaal wil bijdragen aan goed samenleven.

"De woningnood is onverminderd groot. Wij grijpen elke kans met beide handen aan om mensen te helpen die zonder woning zitten. In de woondeal U10 hebben we met de gemeente afspraken gemaakt over het bouwen van extra woningen. Dankzij deze afspraken en de goede samenwerking met hen, hebben we snel 48 flexwoningen weten te realiseren voor verschillende woningzoekenden. De woningen staan bovendien op het grasveld vóór het gemeentehuis. Dat is toch geweldig. Dat noem ik nog eens het goede voorbeeld geven”, vertelt Reijnder Jan Spits, Regiomanager Portaal Utrecht.

Flexwoningen Singelpark
Flexwoningen zijn zelfstandige sociale huurwoningen met eigen voorzieningen, zoals keuken en badkamer. Variërend van een tot driekamerwoningen met woonoppervlakten tot 47 m2. Op het binnenterrein staat de gemeenschappelijke fietsenstalling. Een groot deel van de 48 flexwoningen is toegewezen aan inwoners uit Bunnik, Odijk en Werkhoven en dan vooral aan jongeren. Ook zijn (dreigend) dak- en thuisloze inwoners (bijvoorbeeld bij scheiding), statushouders en mensen die uitstromen uit de Maatschappelijke Opvang / Beschermd Wonen hier aan een nieuwe woning geholpen. Deze tijdelijke woningen blijven 15 jaar staan. Op de website van de gemeente Bunnik staat alle informatie over dit project: www.bunnik.nl/flexwoningen.