Navigatie

Portaal heeft 59 woningen van Woonzorg in Leiden overgenomen

Vandaag vond de officiële overdracht van de 1.132 woningen van Woonzorg in Leiden en Voorschoten aan de lokale corporaties plaats. Daarvan nemen wij 59 zelfstandige appartementen in Leiden Zuidwest over. De bewoners blijven verzekerd van een fijn en betaalbaar huis.

Woonzorg vertrekt niet helemaal uit Voorschoten en Leiden. De opgave in de regio is groot en Woonzorg blijft hier betaalbare woningen aanbieden voor de huidige en volgende generatie senioren. Door de sterke vergrijzing groeit de behoefte. Woonzorg richt zich daarom meer op collectieve woonvormen, met gebouwen die goed toegankelijk zijn en ruimte bieden voor ontmoeting. De vier corporaties hebben samen gewerkt aan een zorgvuldig overdrachtsproces.

Goede aanvulling
Volgens Bart Wortman, senior asset manager van Portaal, is de overdracht van de woningen een mooi voorbeeld van hoe Portaal, Ons Doel en Rijnhart Wonen samenwerken in de regio Holland Rijnland: “De woningen zijn een goede aanvulling op ieders bezit. Deze overdracht is in belang van de huurders. Wij zijn blij dat we deze woningen kunnen beheren. Als belangrijke partner in de stad Leiden dragen we hiermee ons steentje bij om te zorgen voor goede en betaalbare woningen voor alle zittende en toekomstige huurders.”

Warm welkom
De woningen die wij overnemen liggen in Leiden Zuidwest aan het Meyerbeerpad (12 woningen), Isoldehof (10 woningen), Brahmslaan (10 woningen) en Lisztpad (27 woningen). De wijkbeheerders gaan vandaag langs de deuren met een presentje. Een persoonlijk warm welkom!