Elderburen

In de Arnhemse wijk Elderveld is een bijzonder woonproject gestart: ElderBuren. Het is een gemengde woongemeenschap, met bewoners die contact onderhouden met elkaar én met de buurt. Wat hen bindt is een actieve, betrokken houding: ze willen graag wonen in een omgeving waarin je iets voor elkaar kunt betekenen en gezamenlijk activiteiten onderneemt.

Bewoners

Er zijn 50 appartementen beschikbaar voor diverse ‘doorstromers’. Dit zijn mensen die een lege zelfstandige huur- of koopwoning in Arnhem achterlaten. Daarnaast is het belangrijk dat de bewoners bewust en met overtuiging kiezen voor samenleven met elkaar en met de buurt. Bij gelijke geschiktheid krijgen 55-plussers uit Arnhem-Zuid voorrang, omdat zij al een binding met de buurt hebben. Zo behouden zij hun eigen netwerk. 

De overige 19 appartementen zijn voor Siza-cliënten, die toe zijn aan een volgende stap. Hierbij gaat het om mensen met een licht verstandelijke en/of lichamelijke beperking, die soms begeleiding of verzorging nodig hebben: ‘beschermd thuis zelfstandig’. Hiervoor is dagelijks teen zorgbegeleider van Siza aanwezig in de kantoorruimte in het gebouw.

Locatie

Elderveld, Arnhem

Aantal woningen

50 appartementen voor doorstromers

19 appartementen voor Siza-cliënten

Type woningen

Appartementen

Huurprijs

€633,24

M2

Wisselend

Partners

Portaal, Van Wijnen, OostWest architecten en Siza

Start

2021 start verhuur

Looptijd

doorlopend

 

Beheer en (zelf)organisatie

Voor dit project is een woonvereniging opgericht. Zij zijn verantwoordelijk voor het beheer van de gezamenlijke voorzieningen, de activiteitenruimte en de gemeenschappelijke tuin. In de toekomst worden ook activiteiten georganiseerd die voor buurtbewoners toegankelijk zijn.