Navigatie

DUET - 383 nieuwbouw appartementen in groene, verticale stadswijk | Nijmegen

In het stationsgebied, tegen het Waalfront en naast de Nieuwe Hezelpoort, komt Duet. Een 120 meter hoge dubbele woontoren met in totaal 383 appartementen in verschillende prijscategorieën van koop en huur. Daarbij komt een parkeergarage voor de stad met 573 parkeerplaatsen, met erboven een dakpark.

Portaal bouwt 90 levensloopgeschikte twee- en driekamerappartementen in Duet. Betaalbare sociale huurwoningen (49m² tot 68m²) voor starters, doorstromers en senioren. SSH& gaat 40 studenteneenheden van 26m² verhuren in het complex. Zeventig appartementen zijn vrije sectorhuur appartementen van 49m² tot 113m² en de 157 koopwoningen hebben een oppervlakte van 49m² tot 154m².

Groene verticale stadswijk

De naam ‘Duet’ verwijst naar de twee aan elkaar geschakelde torens. Duet wordt een verticale, groene stadswijk met daarin een diversiteit van verschillende buurten. In en rond de woontorens komen ‘functies’ voor ontmoeting in een groene corridor voorzien van hoogteverschillen en trappartijen. Voor het complex komt een groot plein waar wonen, werken, parkeren en ontmoeten samenkomen.

In de woontorens komen een buurtwoonkamer, winkels, horeca en de ingangen tot de woningen, de parkeervoorziening en fietsenstallingen. “Zo moet een nieuwe verticale stadswijk ontstaan van 'gestapelde buurten' met een rijke diversiteit”,  aldus asset manager Robert van Dijk van Portaal in het magazine Vastgoedsturing (mei 2023).

… waar je elkaar gaat ontmoeten

Duet en het nieuwe Hezelplein vormen een eenheid inde ontwikkeling. Ze stimuleren de ontmoeting tussen de bewoners en buurtbewoners. Het nieuwe plein verwijst naar het oude, historische plein waar in vroeger tijden buiten de stadsmuren de wagens stonden. Het nieuwe plein is de nieuwe toegang tot de binnenstad, en legt de verbinding naar het centrum, Waalfront, stationsgebied en de Biezen.

Planning

Vanaf eind 2024 zou de bouw kunnen starten. De gehele uitvoeringsfase duurt naar verwachting vier jaar.