Navigatie

Jouw Thuis: zelf kiezen hoe je woont

Jouw Thuis: een aanpak waarbij de huurder bepaalt of, hoe en wanneer zijn woning wordt verbeterd. Een individuele aanpak in plaats van een projectmatige, onder het motto: jouw huis, jouw keuze.

Behaaglijk wonen
Jouw Thuis is een initiatief van Portaal en draait om behaaglijk wonen, met oog voor het milieu en de portemonnee van huurders. Die kunnen kiezen uit diverse isolatieproducten, zonnepanelen, verschillende ventilatie-oplossingen, deuren en dakramen. En we beginnen met een gratis servicebeurt, waarbij het nieuwste HR++ glas wordt geplaatst, oude cv-ketels worden vervangen, rookmelders worden geïnstalleerd, de stoppenkast wordt gemoderniseerd en nog meer.

De winkel
Deze aanpak hebben we samen met bewoners, fabrikanten en leveranciers ontwikkeld. We vinden het belangrijk om eerst op kleine schaal ervaring op te doen. Dat deden we de afgelopen twee jaar in de wijk Soesterkwartier in Amersfoort. Daar was een tijdelijke Jouw Thuis winkel waar we de eerste adviesgesprekken met bewoners voeren. Die kregen een vervolg met een productencheck bij de mensen thuis. In de winkel konden bewoners ook alle producten zien.

Kosten
De prijzen voor de verbeteringen vallen mee. Portaal vraagt een huurverhoging die de helft is van de vooraf berekende gemiddelde besparing. Dus het moet wel gek lopen als iemand niet meer bespaart op zijn energierekening dan de isolatie kost. Ook de zonnepanelen leveren normaal gesproken flink meer op dan ze maandelijks kosten. Dus: meer comfort voor minder geld.