Navigatie

Nieuwbouw aan de Turkooislaan

Eind 2020 kocht Portaal de grond en opstallen aan de Turkooislaan 131 van de Raad Vastgoed Ontwikkeling. Deze locatie in de Hoge Mors, omsloten door de Turkooislaan, Smaragdlaan en Agaatlaan, biedt de kans om 135 betaalbare woningen toe te voegen aan de stad Leiden. Daarin trekt Portaal samen op met de gemeente Leiden en de buurt.

Betaalbare woningen toevoegen aan de stad
Portaal gaat hier een mooie mix neerzetten voor verschillende groepen woningzoekenden. Het voornemen is in totaal 135 huurwoningen te bouwen: 85% sociale huur en 15% middel dure huur. Leiden kent een groot tekort aan betaalbare woningen. Deze nieuwbouw in Leiden biedt ruimte voor verschillende doelgroepen, waaronder huishoudens met een middeninkomens en laag inkomen.

Veel aandacht voor groen in nieuwe leefomgeving
Om het gebouw te kunnen slopen, zijn er 28 bomen gekapt. Als de nieuwbouw is opgeleverd, richten we de leefomgeving opnieuw in. Dit doen we samen met de gemeente en de omwonenden. Hierin besteden we veel aandacht voor groen. Samen met de klankbordgroep Turkooislaan bespreken we de ontwikkelingen en de herinrichting van de openbare ruimte rondom de nieuwe woningen. Wat wel al vast staat, is dat er een tiny forest komt. Verder kijken we hoe we de openbare ruimte kunnen laten aansluiten op de ideeën van de bewoners en de plannen van de gemeente.

Het ontwerp van de woonblokken en leefomgeving met groen is klaar. Onderaan deze pagina bij de afbeeldingen staan de impressies van hoe het eruit komt te zien (onder voorbehoud).

Sloopwerkzaamheden gestart
De inzage termijn van het ontwerpbestemmingsplan is inmiddels voorbij. Er zijn geen zienswijzen ingediend. Ook is al het asbest verwijderd uit het pand en zijn de sloopwerkzaamheden gestart. Die duren ongeveer acht weken. In september verwachten we dat de gemeenteraad het bestemmingsplan vaststelt. De aanvraag voor de omgevingsvergunning staat gepland in het derde kwartaal van dit jaar en de start van de bouw begin 2023.

Lijken deze woningen u wel wat?
Portaal verwacht de woningen in 2024 de woningen op te leveren. Zodra ze klaar zijn, vindt u alle informatie over huren en aanmelden op www.hureninhollandrijnland.nl.

Vragen of meer weten? 
Op deze projectenpagina leest u de laatste stand van zaken. Portaal informeert de direct omwonenden regelmatig via een huis-aan-huis nieuwsbrief. Meer over de ontwikkeling van het gebied leest u op de projectenpagina van de gemeente Leiden. Wilt u meer weten over het project? Neemt u dan contact op met Erick Walter. U bereikt hem via het Klant Contact Centrum. Belt u dan naar 088 - 767 82 25 of stuurt u een e-mail naar turkooislaan@portaal.nl