Puntenburgerlaan: 53 nieuwe stadsappartementen

Vlak bij het oude centrum, Eemplein en station bouwt woningcorporatie Portaal 53 compacte stadsappartementen. Een oud kantoorpand aan de Puntenburgerlaan 91 maakt plaats voor een modern woongebouw. Het ontwerp is van architectenbureau AC&P. De bouw is in handen van Trebbe.

Volledig elektrisch

Het gaat om tweekamerappartementen voor een- en tweepersoonshuishoudens, 45 vierkante meter groot. De woningen zijn energiezuinig en volledig elektrisch, ook voor koken en verwarming.

Start bouw begin 2020

De locatie is bij uitstek aantrekkelijk voor starters. Met dit project wordt de woonfunctie van dit gebied, dat sterk in ontwikkeling is, versterkt. Eind 2019 wordt het kantoorpand gesloopt. De bouw van het woongebouw begint naar verwachting in april 2020. De oplevering is een jaar daarna gepland, dus rond de zomer van 2021.

Sociale huur

We willen de huur op ongeveer 600 euro per maand houden. Dat is een belangrijke grens voor huurders met recht op huurtoeslag. Boven die zogeheten aftoppingsgrens neemt de huurtoeslag af. Het huurbeleid van Portaal is erop gericht betaalbaar te houden voor zijn huurders. Door daarnaast energiezuinige appartementen te bouwen, blijft de energierekening van de huurders laag en draagt Portaal ook op die manier bij aan het laag houden van de totale woonlasten.

Verhuur via WoningNet

De huurwoningen worden begin 2021 aangeboden via het regionale woonruimteverdeelsysteem WoningNet. Toewijzing gaat op basis van inschrijfduur.

Meer huurwoningen

Amersfoort kent een groot tekort aan sociale huurwoningen. “Portaal spant zich in om het aantal huurwoningen de komende jaren flink uit te breiden. Daar past de aankoop en transformatie van dit kantoorpand bij,” aldus manager Wibo Douwstra van Portaal.

Kenmerken en foto's

Foto's