De geldigheidsdatum van mijn rookmelder verloopt. Wat moet ik doen?
U hoeft niets te doen. Als de geldigheidsdatum van uw rookmelder dit jaar verloopt, dan nemen wij dit jaar contact met u op voor de vervanging van uw rookmelder.
Is er iets stuk in uw woning of in het gebouw waar u woont? Meld dit dan eenvoudig via deze pagina.
U hoeft niets te doen. Als de geldigheidsdatum van uw rookmelder dit jaar verloopt, dan nemen wij dit jaar contact met u op voor de vervanging van uw rookmelder.
Heeft u zelf een rookmelder opgehangen en twijfelt u of deze goed werkt of op de juiste plek hangt? Onze onderhoudspartner neemt voor juli contact met u op om een afspraak te maken. Zij controleren uw rookmelder en als het nodig is, installeren ze een nieuwe voor u. U hoeft zelf niets te doen.
U hoeft niets te doen. Als u nog geen rookmelder heeft, dan neemt één van onze onderhoudspartners contact met u op. Dit doen zij vóór 1 juli 2022. Zij maken een afspraak met u om een rookmelder in uw woning te installeren.
We willen u met de brief laten weten dat u voldoet aan de wetgeving. U hoeft verder niets te doen.
In juli 2022 moet iedere woning in Nederland een rookmelder hebben. Dat heeft de overheid bepaald. Wij willen graag dat u prettig en veilig woont, dus de meeste woningen zijn al voorzien van een rookmelder.
Bel direct met onze klantenservice op 088 - 767 82 25.
Voorbeelden van spoedreparaties zijn:
Let op! Wij raden het u af om zelf een bedrijf via Google te zoeken. Er zijn onbetrouwbare bedrijven die veel geld vragen voor uw reparatie. Bel dus altijd met onze klantenservice, ook buiten kantooruren.
Meer informatie over onbetrouwbare bedrijven leest u op de website van Opgelicht?!.
U kunt reparaties aan een medische aanpassing melden via MijnPortaal.
Heeft u een reparatie aan een traplift of automatische deuropener? Neem dan contact op met uw gemeente.
Als u gas ruikt in uw woning dan kan dit duiden op een gaslek.
Wanneer er sprake is van een gaslek, volgt u eerst onderstaande adviezen:
1) Sluit direct de hoofdkraan van het gas in de keuken en in de meterkast!
2) Open ramen en deuren
3) Doof vuur
Als u bovenstaande stappen heeft doorlopen belt u direct met onze klantenservice, zij maken voor u een spoedopdracht aan.
Heeft u als verwarming een open toestel, bijvoorbeeld een moederhaard, en is dit toestel van Portaal? Dan komt de schoorsteenveger minimaal één keer per jaar bij u langs. U hoeft hier niets voor te doen.
Let op! Om veiligheidsredenen is ons dringende advies om gebruik te maken van ons aanbod om over te stappen op centrale verwarming. Daarvoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.
Wilt u extra druppels voor een algemene toegangsdeur? Die vraagt u aan via dit bestelformulier.
In de lift hangt een bordje/sticker met het telefoonnummer van het liftbedrijf. Neem contact met ze op. Zij kunnen u verder helpen. Als zij iemand sturen om uw sleutels uit de liftschacht te halen, moet u dit zelf betalen. Vergeet dus niet te vragen wat het kost.
Ziet u geen sticker of bordje hangen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij verbinden u door met het liftbedrijf.
Heeft het geen haast? Wacht dan tot de lift in uw gebouw een servicebeurt krijgt en vraag dan uw sleutels terug. Misschien kost het dan niks, maar vraag dat even na.
Neem contact op met het liftbedrijf of met onze klantenservice om te weten wanneer uw lift een servicebeurt krijgt.
Als het koud en vochtig weer is, beslaan de ramen soms aan de buitenkant. Dat komt doordat het glas goed geïsoleerd is. Er is helaas niets aan te doen. In de loop van de ochtend verdwijnt de condens vanzelf.
Condens tussen het dubbele glas mag natuurlijk niet voorkomen. U kunt de reparatie hiervan regelen via MijnPortaal. Daar vindt u het telefoonnummer van het bedrijf dat dit voor u kan regelen.
Nee, dit kunnen wij helaas niet voor u regelen. U moet dit zelf doen. U moet eerst bij ons toestemming vragen. Vul het aanvraagformulier zelf aangebrachte verandering in.
Tip! Als u een scootmobiel heeft door een medische oorzaak, probeer dan de kosten voor het aanleggen van het stopcontact terug te krijgen van uw gemeente.
Een rookmelder piept om verschillende redenen:
- Er is brand in huis - controleer goed of iets in brand staat.
- De rookmelder zit vol met stof - zuig de rookmelder voorzichtig uit met de stofzuiger. Het piepen stopt.
- U bent aan het koken - druk op de reset-knop en zet wat ramen open. Het piepen stopt.
- De batterij is leeg - vervang de batterij. Het piepen stopt.
Heeft u de batterij van de rookmelder vervangen en blijft deze piepen? Dan is de rookmelder waarschijnlijk defect. u kunt uw reparatie bij ons melden. Dat doet u snel en eenvoudig via deze pagina.
Ook als u regelmatig schoonmaakt, kan een tegelvloer vlekken krijgen die u niet zomaar wegkrijgt met gewone schoonmaakmiddelen. Vooral witte kalkaanslag is moeilijk weg te poetsen.
Onze tegelfabrikant Mosa adviseert:
1. De hele vloer goed natmaken, zodat de voegen geen water meer opnemen.
2. De vloer poetsen met HMK R159 tegel- en sanitairreiniger (kijk op de fles voor de hoeveelheid).
3. Schoonmaakmiddel 15 minuten in laten inwerken. Dan HMK ZAZ004 Micro schuurmelk toevoegen en de vloer goed schrobben.
4. Hierna de vloer goed spoelen met schoon water en laten drogen.
De schoonmaakmiddelen kunt u online kopen, of bij een professionele bouwmarkt zoals Hornbach en BMN.
Is uw huis vochtig en heeft u last van schimmelplekken? Dan komt er te weinig frisse lucht binnen. Zet dus wat vaker een raam open.
Er zijn drie manieren om schimmelplekken weg te halen.
1. Schoonmaken
Borstel de schimmelplekken met warm water met wat soda.
Spoel de plek met schoon water na. Schoonmaken kan ook met een schimmelreiniger. Lees eerst de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Desinfecteren
Desinfecteren kan met een schimmeldodend middel. Lees eerst de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
3. Verven
Verf de schimmelplekken met een schimmelwerende muurverf op waterbasis (latex). Lees eerst de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Bekijk voor meer informatie de ventilatiekaart en bij onze klustips.
Voor het vervangen van een deurkreuk heeft Portaal een informatiefilm gemaakt. Kijk hiervoor bij de klustips.
Voor het vervangen van een stopcontact heeft Portaal een informatiefilm. Bekijk hier de klustips.
Heeft u geen rookmelder? Het is te adviseren om een rookmelder aan te schaffen en op te hangen. Dit kan bijvoorbeeld eenvoudig via een lokale bouwmarkt. Portaal voert dit niet uit.
Voor het ophangen van een rookmelder heeft Portaal een informatiefilm, bekijk hier de klustips.
Voor het vervangen van een kraanleertje heeft Portaal een informatiefilm. Kijk hiervoor bij de klustips.
Nee, het spijt ons maar wij doen geen klusjes. Misschien heeft u een vriend of kennis die handig is? Als u iets bij de bouwmarkt koopt, kunt u dit vaak door de klusdienst van de bouwmarkt laten plaatsen.
Woont u in Leiden?
In Leiden werken wij samen met het Leidse Klusloket. Bij het Klusloket werken jongeren die werkervaring opdoen. Zij worden begeleid door professionele klussers. Voorbeelden van klussen zijn: het behang afstomen, laminaat leggen, een schilderijtje ophangen of een fiets opknappen. Het Leidse Klusloket klust al vanaf een tientje per uur.
Het Leidse Klusloket is bereikbaar via 071 - 513 29 78 of per mail via leidsklusloket@gmail.com
Voor het ontstoppen van uw wastafel heeft Portaal een informatiefilm gemaakt. Kijk hiervoor bij de klustips.
Is de storing in de hele woning of in een deel van de woning?
Wilt u extra sleutels voor uw eigen voordeur of een algemene toegangsdeur? Die vraagt u aan via dit bestelformulier. Voor vragen over uw bestelling kunt u bij Mastermate terecht.
Wilt u extra druppels voor een algemene toegangsdeur? Die vraagt u aan via dit bestelformulier.
Wat voor soort schade is het?
Neem contact op met onze klantenservice voor het verzetten van een afspraak.
Log in op MijnPortaal. In uw meldingen staat hoe laat de monteur bij u langskomt.
Kleine reparaties en onderhoudswerk moet u zelf regelen en betalen. Dan kunt u bijvoorbeeld denken aan het repareren van een slot, schilderen van deuren, en ramen lappen aan de binnenkant. Ook bent u verantwoordelijk voor het onderhoud van veranderingen die u zelf heeft aangebracht. Op onze klustips vindt u handige klustips en -video's.
Wij doen de grote onderhoudswerkzaamheden, zoals het schilderen van de buitenmuren of het herstellen van gebreken aan uw dak.
In het onderhoudsABC staat welke reparaties voor uw eigen rekening zijn. Daarin staat ook welke klussen wij voor u uitvoeren, als u een onderhoudsabonnement heeft.
Nee. Onze woningen worden met standaard hang- en sluitwerk opgeleverd. Als u uw woning extra wilt beveiligen tegen inbraak, moet u dit zelf regelen en zelf betalen.
Voordat u begint, moet u dit bij ons aanvragen. Dat kan via het aanvraagformulier zelf aangebrachte verandering. Of via de website woningaanpassing. Binnen vier weken hoort u van ons of wij akkoord gaan met de veranderingen.
Utrecht
Woont u in de gemeente Utrecht? Dan kunt u 33% korting krijgen. Er komt een uitvoerder kijken. Hij geeft u advies en prijsopgave.
De kosten van dit advies moet u betalen. Laat u de maatregelen uitvoeren, dan kost het advies u niets. Neem contact op met de klantenservice.
Woont u in een nieuwbouwwoning of is uw woning niet zo lang geleden gerenoveerd, dan is uw woning al beveiligd tegen inbraak.
Bent u niet thuis voor uw afspraak met een monteur? Dan is die monteur voor niks gekomen. Helaas moet u dan de voorrijkosten zelf betalen.
Ga naar MijnPortaal en maak een nieuwe afspraak.
Kijk voordat u contact met ons opneemt waar de lekkage vandaan komt.
- Is het wel een lekkage?
Bij warm en vochtig weer kunnen er druppels (condens) op bijvoorbeeld waterleidingen, tegels of een stortbak komen. Als u deze druppels wegveegt, maar het druppelt toch nog door, dan is het geen condens maar heeft u een lekkage.
- Ziet u gele vlekken op de muur en heeft u (boven) buren? Misschien komt de lekkage daar vandaan. Ga bij uw buren langs om dit te vragen. Als de oorzaak van de lekkage bij uw bovenburen ligt, is het aan te raden dat zij met ons een afspraak maken. Komt u er samen niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice.
- Komt de lekkage van de watermeter in de meterkast? Kijk dan of het vóór of na de meter lekt. Zit de lekkage ná de watermeter? Neem dan contact met ons op via de klantenservice. Zit de lekkage vóór de watermeter? Neem dan contact op met uw waterbedrijf.
Heeft u doordat de watermeter lekt een hoge waterrekening van uw waterbedrijf gekregen? Neem dan contact met ze op.
Ga naar MijnPortaal om uw melding door te geven.
Over het licht in de berging: sommige bergingen hebben een laag voltage omdat wij niet willen dat huurders in de berging zware elektrische apparaten neerzetten zoals diepvrieskisten. De kosten van de elektriciteit in de bergingen worden namelijk door alle bewoners gedeeld. En wij willen niet dat onze huurders betalen voor iets wat ze niet gebruiken. Door dit lage voltage kan het gebeuren dat een stopcontact niet werkt. Ook kan het zijn dat u een gloeilamp indraait en deze het niet doet.
Aan het stopcontact kunnen wij niets doen. Maar als een gloeilamp niet werkt, kunt u een gloeilamp met een laag voltage aanschaffen. Die koopt u bij de bouwmarkt.
Woont u in Leiden? In sommige woningen die wij verhuren, krijgt u voor uw berging gratis een lamp met een laag voltage. Neem hiervoor contact op uw wijkbeheerder via onze klantenservice.
Als uw deurslot het niet meer doet, kunnen wij een slotenmaker sturen. Dan moet het slot wel echt kapot zijn. Want als wij een slotenmaker sturen en hij hoeft het slot alleen maar in te spuiten, dan moet u dit zelf betalen. Dus spuit het slot eerst zelf in met een slotspray. Dat scheelt u veel geld. Slotspray is een soort olie speciaal voor sloten. Het is bij veel bouwmarkten verkrijgbaar.
Werkt het slot na het inspuiten nog steeds niet?
U kunt dit melden via MijnPortaal.
Ga naar MijnPortaal om uw melding door te geven.
Over het licht in uw individuele berging: sommige bergingen hebben een laag voltage omdat wij niet willen dat huurders in de berging zware elektrische apparaten neerzetten zoals diepvrieskisten. De kosten van de elektriciteit in de bergingen worden namelijk door alle bewoners gedeeld. En wij willen niet dat onze huurders betalen voor iets wat ze niet gebruiken. Door dit lage voltage kan het gebeuren dat een stopcontact niet werkt. Ook kan het zijn dat u een gloeilamp indraait en deze het niet doet.
Aan het stopcontact kunnen wij niets doen. Maar als een gloeilamp niet werkt, moet u er een gloeilamp met een laag voltage in draaien. Die koopt u bij de bouwmarkt.
Woont u in Leiden?
In sommige woningen die wij verhuren, krijgt u voor uw berging gratis een lamp met een laag voltage. Neem hiervoor contact op uw wijkbeheerder via onze klantenservice.
Komt er weinig of geen water uit één van de kranen in huis? Dan kan het zijn dat de kraan vol kalk zit. Probeer de kraan dan te ontkalken.
Is de waterdruk overal in huis laag? Dan moet u misschien uw cv-ketel bijvullen. Helpt dat niet, dat kan het liggen aan de persinstallatie (hydrofoor) in uw flatgebouw. U kunt dit melden via MijnPortaal.
Het zou ook nog kunnen dat er een storing is bij de waterleverancier. Dat kunt u zien op de website van waterstoring.
Een scheur in een binnenmuur heet een krimpscheur. Een krimpscheur ontstaat doordat het materiaal (hout of beton of stucwerk) krimpt. Dit is verder niet gevaarlijk.
Zit de scheur in het midden van de muur en is die niet breder dan acht millimeter? Repareer deze dan zelf. Is de scheur breder dan acht millimeter? U kunt de reparatie hiervan regelen via MijnPortaal.
Als uw wc-pot of wastafel gebroken of gescheurd is, kunt u zelf een nieuwe (laten) installeren of dat door Portaal laten doen. Dat valt helaas niet onder het onderhoudsabonnement, omdat een toiletpot of wastafel alleen breekt als u er iets zwaars in of tegenaan heeft laten vallen. De kosten hiervoor zijn minimaal € 210,-.
Komt er een vieze lucht uit uw afvoer en/of heeft u een verstopping? U kunt dit melden via MijnPortaal.
Tip! De RRS heeft op hun website verschillende filmpjes staan met daarin tips om een verstopping te voorkomen.
Werkt de omvormer van uw zonnepanelen niet? Op de omvormer zit een sticker met informatie van het bedrijf waarmee u contact op kan nemen.
Neem contact op met onze klantenservice als u er met het bedrijf van de sticker niet uitkomt.
Wanneer er inbraakschade is ontstaan aan uw woning en u wilt dat wij dit voor u herstellen, doet u in eerste instantie aangifte bij de politie.
Het proces verbaal zult u moeten indienen bij Portaal. Doet u dit niet of schakelt u zelf iemand in om de reparatie uit te voeren, dan zullen de kosten voor de reparatie voor uw eigen rekening zijn.
Neem hiervoor contact op met de klantenservice.
Kijk eerst in het onderhoudsABC om te zien of wij de reparatie doen, of dat u het zelf moet doen. Daar staat ook in wie de reparatie betaalt.
Als de reparatie spoed heeft, bijvoorbeeld bij een gaslekkage of een waterlekkage, bel ons dan meteen via 088 - 767 82 25.
Andere reparaties geeft u via deze pagina van MijnPortaal aan ons door.
Let op! De bijlage bij een reparatieverzoek mag niet groter zijn dan 14 MB.
U kunt de reparatie hiervan regelen via MijnPortaal.
Als de ventilatie is uitgevallen moet er een installateur langskomen. Dat kunt u regelen via MijnPortaal.
Neem contact op met onze klantenservice.
Als de dakgoot verstopt is, kan het ontstoppingsbedrijf langskomen. U kunt de reparatie hiervan regelen via MijnPortaal.
Huurt u sinds kort van ons?
Dan leveren wij eenmalig een naamplaatje voor het bellentableau bij de centrale ingang van uw flat. In alle andere gevallen bent u zelf verantwoordelijk voor het regelen van een naamplaatje bij uw voordeur.
Huurt u al langer van ons?
Dan bent u zelf verantwoordelijk voor het regelen van een nieuw naamplaatje. Er zijn twee uitzonderingen:
Neem in deze gevallen contact op met onze klantenservice.
Als er een vermoeden is dat een installatie niet functioneert, bijvoorbeeld door lekkage of afsluiters van een radiator die niet werken, neem dan contact op met onze klantenservice.