Navigatie

71 nieuwe appartementen voor de Arnhemse wijk Elderveld

Inclusief wonen
Het woonconcept ‘inclusief wonen’ is een concept dat voorziet in de behoefte van ouderen om in een veilige, comfortabele en gezellige omgeving te wonen. Het is ontwikkeld door architectenbureau SBH en Van Wijnen Projectontwikkeling uit Arnhem.

Het appartementencomplex komt te staan op een braakliggend terrein tussen de Leidenweg, de Burgemeester Matsersingel en de Gorinchemstraat. De 71 appartementen zijn zo ontworpen mensen er lang kunnen blijven wonen. Bovendien zijn de appartementen betaalbaar voor mensen met een laag en midden inkomen. Het gebouw is zodanig ontworpen dat de bewoners makkelijk met elkaar in contact komen, doordat de balkons schuin onder elkaar zijn geplaatst en door de grote gemeenschappelijke tuin waar men elkaar makkelijk ontmoet.

Duurzaam gebouw en tuin
De appartementen worden duurzaam gebouwd. Ze zijn goed geïsoleerd, gasloos en voorzien van zonnepanelen. Op het dak wordt sedum aangebracht, een soort plant. Dit zorgt voor minder hittestress op warme dagen en het beter opvangen van water bij harde regen. Ook aan de dieren is gedacht. Er worden voorzieningen voor de huismus, gierzwaluw en gewone dwergvleermuis gemaakt. Daarnaast worden in de tuin een waterberging aangelegd en extra bomen aangeplant van verschillende grootte. Voor de insecten en vogels worden inheemse bomen en struiken aangeplant.

Start project
Op 7 januari vierden we met het projectteam dat de appartementen worden gebouwd. De verwachting is dat de bouw in maart start en circa een jaar later wordt opgeleverd.