Navigatie

Assistent Rowdy helpt bewoners na liftbrand

Zitje in de hal

Portaal laat tijdelijk een noodlift bouwen aan de buitenkant van het gebouw. Dat duurt enkele dagen. Tot die tijd kunnen bewoners die zonder lift niet naar buiten kunnen, gebruikmaken van zijn diensten. In de centrale hal heeft hij een zitje gemaakt waar bewoners hem van 8 tot 18 uur kunnen vinden. Koffie en thee staan paraat.

 

Goede service

Hij is maandag direct begonnen met langs de deuren gaan om alle bewoners te vertellen wat er is gebeurd en uit te leggen wat hij voor hen kan betekenen. “Bij iedereen laat ik een brief achter met mijn naam en telefoonnummer zodat ze me kunnen bellen als ze me nodig hebben. Mensen reageren daar heel leuk op. Ze vinden het een goede service.”

 

De hond uitlaten

In de flat wonen enkele bewoners die rolstoelafhankelijk zijn. Daarnaast is een aantal mensen slecht ter been. Op welke manier kan Rowdy hen helpen? “Ze kunnen mij bijvoorbeeld vragen om een boodschapje voor ze te doen, of om te hond uit te laten. Even naar de brievenbus of ze helpen met de trap af- en oplopen. Dat soort dingen. Tot nu toe redden ze het zelf,” vertelt Rowdy op dinsdagochtend, “Maar ze gaan me zeker bellen als ze hulp nodig hebben.”

 

Onderzoek en reparatie

De noodlift kan naar verwachting donderdag in gebruik worden genomen. Dan neemt Rowdy weer afscheid van wat inmiddels voelt als ‘zijn’ bewoners. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De brandweer doet onderzoek. De tijdelijke lift blijft staan tot de door brand getroffen lift is onderzocht, gerepareerd en goedgekeurd. Hoe lang dat duurt is nog niet te zeggen.