Navigatie

Wooncoach helpt senioren in Soest met verhuiswens

 

Alle huurders van woningcorporaties de Alliantie en Portaal van 65 jaar en ouder kunnen vanaf 1 april 2019 gratis gebruik maken van persoonlijk advies en begeleiding van de Wooncoach Senioren Soest.

De wooncoach kan bewoners die nadenken over verhuizen, helpen bij het in beeld brengen van hun verhuismogelijkheden. Samen gaan ze op zoek naar het vinden van het juiste huis, passend bij de woonwensen van de huurder. De wooncoach komt thuis op bezoek. Een gesprek is vrijblijvend. De wooncoach is in eerst instantie een proef van een jaar.

Wooncoach levert maatwerk

Ieder mens is uniek en elke situatie is verschillend. Dat vraagt om maatwerk. De wooncoach en de bewoner kijken samen naar de vraag en mogelijkheden die daarbij passen. Wanneer traplopen lastiger begint te worden of de tuin te veel onderhoud vraagt, wordt er gekeken welke mogelijke verhuisoplossingen er zijn.

Passende maandlasten

Bewoners weten nu wat ze per maand aan huur betalen, de wooncoach kan helpen bij het in kaart brengen wat een eventuele verhuizing voor de maandlasten betekent. Of ondersteuning bieden bij het soepel laten verlopen van de verhuizing. De Wooncoach Senioren Soest is een initiatief voor de 65 plusser die vindt dat zijn huidige woning niet langer voor hem of haar geschikt is en graag wilt weten wat er mogelijk is.

Samenwerking woningcorporaties

Samen verhuren Portaal en de Alliantie ruim 4200 sociale huurwoningen in Soest. Van eengezinswoningen tot appartementen met een lift. Niet alle woningen zijn geschikt om comfortabel oud in te worden. De Wooncoach Senioren Soest is ontwikkeld om meer huurders een kans te laten maken op een woning naar wens. Als een 65-plusser ervoor kiest te verhuizen, komt er een woning vrij voor een gezin. Dit gezin laat een woning achter voor een tweepersoonshuishouden. Uiteindelijk krijgen zo ook jongeren en starters een kans.

Contact met de wooncoach

De wooncoach is telefonisch bereikbaar op donderdag tussen 10 en 12 uur op nummer 06 -  82 11 15 27. Mailen kan ook: mijnwooncoach@portaal.nl. Een brief mag naar Portaal t.a.v. Wooncoach Senioren Soest, Postbus 2211, 3500 GE Utrecht.