Havenkade-Nijmegen, eerste 'stille' paal de grond in

Havenkade verrijst in het nieuwbouwgebied Waalfront, aan de Nijmeegse binnenstad en de waalhaven. Er komt een gevarieerd aanbod aan woonruimte met 87 sociale huurappartementen van Portaal, 77 sociale huurappartementen van Talis, 38 middeldure huurappartementen van BPD Woningfonds en 45 sociale koopappartementen en 77 vrije sector koopappartementen van BPD. Het groene binnenterrein nodigt uit tot ontmoeting en gaat vloeiend over in het openbaar gebied.

Havenkade; voor ieder wat wils

De 324 appartementen zijn verdeeld over 8 bouwblokken. Met huur- én koopappartementen, variërend in vloeroppervlak tussen de 50m2 en 124 m2, penthouses van 174m2 en 260 m2 en in verschillende prijsklassen. Projectmanager Michel Pott van Talis: “We bouwen op een toplocatie ín de stad. In Nijmegen is veel behoefte aan betaalbare huurwoningen voor één- en tweepersoonshuishoudens.”

Manager volkshuisvesting Wieke van Veldhuizen van Portaal vult aan: “Wij bouwen hier levensloopgeschikte en rollatortoegankelijke woningen, voor starters, senioren en doorstromers. Het wordt een inclusieve buurt voor iedereen, met tal van plekken om elkaar te ontmoeten.”

Duurzaam wonen en leven

Havenkade wordt ook duurzaam. De appartementen beschikken allemaal over energielabel A. Dit zorgt voor een hoog wooncomfort en een betaalbare energierekening. Aandacht voor het milieu blijkt verder uit bijvoorbeeld dat er minder parkeerplaatsen nodig zijn. Bewoners en omwonenden kunnen gebruikmaken van elektrische deelauto’s en er komen riante fietsenstallingen.

Ontwikkelingsmanager Henri Schimmel van BPD: “Het is goed nieuws dat we al zo snel kunnen starten met deze grote bouwopgave in Nijmegen. Dit komt mede door de grote behoefte aan verschillende woningtypes.” Toekomstige bewoners noemen de ligging nabij de binnenstad en de Waal als een belangrijk argument om te willen wonen in deze nieuwe stadswijk dichtbij binnenstad en de Waalhaven.  

Start verhuur

Naar verwachting wordt het eerste appartement in het derde kwartaal van 2023 opgeleverd. Directeuren Harold van Rooijen Jeroen Gietema, namens Bouwcombinatie KlokGroep / Trebbe, zijn verheugd met de start van dit mooie project: “Het is een eer om in goede samenwerking met drie loyale opdrachtgevers de skyline van de oudste stad van Nederland weer een stukje mooier te maken.”  

De verhuur start daarmee in de loop van 2022. Alle appartementen van Portaal zijn sociale huurwoningen en verhuren wij via Entree