La Dolce Vita in Nijmegen-Noord: Van de Klok en Portaal leveren in rap tempo 37 nieuwbouwwoningen op in Zuiderveld!

“We waren al een flinke tijd aan het zoeken. Na al die jaren in een appartement ben je echt toe aan ieder een eigen plek en ruimte. We hebben nu zelfs een tuin,” reageerde Machteld opgetogen. Samen met haar man Sander en dochter Linde kreeg ze de sleutel overhandigd van hun nieuwe woning in Zuiderveld. De sleutel kreeg het gezin afgelopen week uit handen van Stefan van Duijnhoven, directeur Wonen bij Van de Klok, en Projectmanager Jelle Kamphuis van Portaal.

De 37 conceptwoningen die Van de Klok voor Portaal bouwde in Zuiderveld is een succesvol vervolg op de 42 conceptwoningen die in het voorjaar van 2022 werden opgeleverd. De conceptwoningen zijn ideaal voor starters, kleine gezinnen en tweegezinshuishoudens. Ze liggen aan de Federico Fellinistraat en Nora Ephronstraat in de nieuwbouwwijk Zuiderveld. De bouw begon afgelopen maart en afgelopen week - al na 8 maanden – konden de gelukkige bewoners in hun huis.

Krapte op de woningmarkt aanpakken met conceptwoningen
Jelle Kamphuis: “De vraag naar met name betaalbare, sociale huurwoningen is groot. Met de conceptwoningen in Zuiderveld voorzien we in een grote behoefte in de regio Nijmegen. De groep een- en tweepersoonshuishoudens - vooral jongeren - die op zoek is naar woonruimte, is de afgelopen jaren enorm gegroeid in de regio. Daarvoor moeten we meer bouwen. In Zuiderveld deden we dat al twee keer in een rap tempo.”

Na flinke tijd zoeken, nu eindelijk een woning
De bouw van deze 37 woningen is gestart in maart 2023. Nu halverwege november zitten de eerste bewoners al in hun huis! In slechts 8 maanden stonden de woningen er. Een dergelijk tempo geeft woonzoekenden rust. Zo ook het gezin van Machteld en Sander.
“We waren al meer dan een jaar op zoek naar een grotere woning. Ons gezin was gegroeid en dus dringend op zoek naar meer woonruimte. We hebben met meerdere lotingsprocedures meegedaan. Vaak moesten we opboksen tegen 600 andere kandidaten. Toen kwam opeens het bericht van Portaal dat we op de derde positie stonden. Nog steeds geen nummer 1, maar toch altijd beter dan nummer 600. Vervolgens kwam het bericht dat kandidaat nummer 1 had afgezegd. Na twee weken vol spanning ging kandidaat nummer 2 ook niet door. Ja, dan sta je opeens op nummer 1. Dat besef is onwerkelijk. We springen echt een gat in de lucht. We waren al een flinke tijd aan het zoeken. Na al die jaren in een appartement ben je echt toe aan ieder een eigen plek en ruimte. We hebben nu zelfs een tuin.”

Samenwerking versnelt proces
Stefan van Duijnhoven: “De vraag naar betaalbare, sociale huurwoningen is enorm groot en wij zijn als Van de Klok blij dat we met ons woningconcept BaseHome hier een antwoord op hebben. De woningen hebben een oppervlak van tussen de 91 en 106m² en een verassende indeling. De woningen zijn gasloos en aangesloten op het warmtenet voor verwarming en warmwater. Je kookt elektrisch en hebt zonnepanelen op het dak. De woningen hebben een mechanische ventilatie in combinatie met ventilatieroosters, CO²- en vochtsensoren. Wij zijn blij en trots dat we met Portaal zo snel dit project hebben gerealiseerd. En zo ons steentje hebben bijgedragen om meer woningzoekenden snel aan een woning te helpen.” Dat is werkelijk samen bijdragen aan goed samenleven.