Meer willen weten over Gemengd Wonen? Dit is uw kans!

Voor de 6e keer organiseren we samen met De Tussenvoorziening, Hogeschool Utrecht, onderzoeker Maarten Davelaar de leergang Gemengd Wonen. In de periode september - december 2021 leert u in 6 dagen gemengd woonconcepten vanuit de praktijk kennen. De ene keer zullen we een interactieve rondleiding organiseren, de andere keer vertellen bewoners hun ervaringen over het gemengd wonen.

Praktijkvoorbeelden en bezoek locaties

Het doel van de leergang is dat u een brede en praktijkgerichte visie op gemengd wonen ontwikkelt. De leergang biedt een combinatie van theoretische inzichten, praktijkvoorbeelden van gemengde woonprojecten en persoonlijke ontwikkeling aan. Tijdens de Leergang gemengd wonen, geven deskundigen theoretische, praktische en persoonlijke inzichten. Er is gelegenheid samen te werken aan nieuwe projecten gemengd wonen of aan verbetering van reeds bestaande projecten. De projecten die we bezoeken zijn in ieder geval De Liendert in Amersfoort, Meanderpark in Nieuwegein, Place2bU en De Saffier in Utrecht. In Arnhem bezoeken we het Bruishuis. We sluiten af bij ’t Groene Sticht.

Gemengd wonen

Gemengd wonen gaat over woonprojecten waar verschillende groepen mensen doelbewust en in georganiseerd verband samen wonen, contact onderhouden en ook gezamenlijk activiteiten ondernemen. Het kan gaan om een combinatie van reguliere huurders met ex- dak- en thuislozen, studenten met jongeren met een licht verstandelijke beperking, werkende jongeren met mensen met een psychische kwetsbaarheid of juist een waaier aan doelgroepen door elkaar, waaronder ook ouderen en vluchtelingen. In de kern gaat het om mensen die een ‘goede buur’ voor elkaar willen zijn.

Ontwikkelwerkplaats Gemengd Wonen

De Leergang gemengd wonen is een initiatief van de Ontwikkelwerkplaats Gemengd Wonen. Dit is een samenwerkingsproject van onder meer De Tussenvoorziening, Hogeschool Utrecht, onderzoeker Maarten Davelaar en woningcorporatie Portaal. De Leergang gemengd wonen verbindt theoretische inzichten aan praktijkvoorbeelden van gemengd wonen. Informatie over de resultaten van de ontwikkelwerkplaats kunt u lezen op de website.

Voor wie?

De leergang gemengd wonen is bedoeld voor deelnemers onder andere werkzaam bij gemeenten, woningbouwcorporaties, zorg- en opvangaanbieders of voor sociaal ondernemers op dit terrein.

Meer informatie over de inhoud, data, kosten en aanmelden vindt u in de flyer.

Foto: Eddy Steenvoorden.