NDW21: swingende woonomgeving midden in Nijmegen

Portaal start verhuur laatste woongebouw Paso Doble via Entree.nu

Vandaag start de verhuur van de woningen van het laatste woongebouw ‘Paso Doble’ op de nieuwbouwlocatie NDW21. Hierna zijn alle woningen verhuurd in NDW21. In Paso Doble van woningcorporatie Portaal komen zowel studio’s als twee- en driekamerappartementen en zijn bedoeld voor 1- en 2-persoonshuishoudens. In Paso Doble komen 26 studio’s van 20m², 39 tweekamerappartementen van 40m² en 15 driekamerappartementen van 60m².

Een dynamische, jonge buurt waar mensen oog hebben voor elkaar

Midden in Nijmegen bouwen woningcorporaties Portaal, SSH&, Talis en Woonwaarts samen met gemeente Nijmegen de nieuwe buurt NDW21. NDW21 krijgt 7 woongebouwen en wordt een dynamische buurt waar mensen oog voor elkaar hebben. Buurtbewoners staan ​​ervoor open om elkaar te ontmoeten en met elkaar activiteiten te organiseren.

Als bewoner van NDW21 denk je mee hoe je samen de leefomgeving prettig kunt inrichten. Een wijk die verandert en in beweging is. Het openbaar groen in het gebied wordt dusdanig ingericht dat deze uitnodigt om elkaar te ontmoeten. De woningen staan ​​in het groen en je kunt je auto parkeren aan de randen van het gebied. Dit draagt ​​bij aan een prettige woonomgeving voor de bewoners.

Circulair, van studio tot driekamerappartement
Medio 2024 heeft NDW21 zo'n 500 flexibele woningen die na 20 jaar een nieuwe bestemming krijgen. Heel duurzaam dus. En die woningen zijn nu hard nodig, want het vinden van een goedkope woning op de krappe Nijmeegse woningmarkt is al moeilijk genoeg! In de zeven gebouwen komen ruim 500 woningen; Studio's, tweekamerappartementen en driekamerappartementen.

In twee wooncomplexen – Rumba (van Woonwaarts) en Tango (van Talis) – in NDW21 hebben inmiddels de nieuwe, vooral jonge, bewoners hun appartement betrokken. Eind maart verwacht Portaal 58 nieuwe bewoners te begroeten in haar wooncomplex Salsa. 

Als de nieuwe bewoners van Paso Doble voor de zomer in hun woningen trekken, kan de ‘dans beginnen’ op deze unieke locatie midden in Nijmegen.