Gratis planten en struiken roven in Utrecht

Er komen nieuwe woningen aan het Thomas à Kempisplantsoen in Utrecht. Ze maken plaats voor ongeveer 360 nieuwe en duurzame woningen in de sociale en middenhuur. Voordat Portaal en Woonin de woningen later dit jaar gaan slopen, gaan we met iedereen die dat wil zaterdag 9 maart struikroven. Dat betekent dat iedereen gratis alle planten en struiken die er nu staan mag meenemen en een mooi plekje in hun eigen tuin kan geven. Zo gaat het groen niet verloren.

Het broedseizoen begint half maart. Daarom gaan we nu al struikroven. 

Voor wie: Iedereen (en gratis)

Wanneer: Zaterdag 9 maart 2024 van 12.00 uur t/m 14.00 uur.

Waar: In de openbare plantsoenen en de voor- en achtertuinen van de benedenwoningen aan het Thomas à Kempisplantsoen. Bomen met een kapvergunning zijn gemarkeerd en mogen niet worden geroofd. Verzamelen bij de speeltuin op het Thomas à Kempisplantsoen in Utrecht, naast de muurschildering van Joop Zoetemelk en Jan Jansen.

Wat: In de plantsoenen en rondom de achtertuinen staat veel groot groen. Dit bestaat uit onder andere ligusterhagen, kleine iepen, laurier en ander struikgewas. Verder staan er veel vlinderstruiken en bloembollen van sneeuwklokjes, narcissen, krokussen en tulpen. Ook zijn er kruiden en een enkele fruitboom en bessenstruik te roven uit de voormalige moestuinen. 

Voorzieningen: Portaal & Woonin zorgen voor koffie, thee en limonade. Er is geen toilet aanwezig. Parkeren is gratis op de openbare parkeerplaatsen van het Thomas à Kempisplantsoen.

Handig om mee te nemen: Schep/spade of ander graafgereedschap, kruiwagen, karretje of ander vervoersmiddel, emmers, bakken, zakken of je groenbak, eventueel tuinhandschoenen en snoeischaar. Stichting Struikroven zorgt voor een aantal kruiwagens en spades. Ook zal er een mini-graafmachine aanwezig zijn waarmee groter groen uitgegraven kan worden.

Meer informatie vindt u hier.