Thomas à Kempisplantsoen

Het Thomas à Kempisplantsoen gaat er straks anders uit zien. De Westelijke Stadsboulevard zal om het Thomas à Kempisplantsoen heen gaan lopen. Hierdoor komt plaats voor een groene openbare ruimte vanaf de Thomas à Kempisweg tot aan de Vleutenseweg. Hier komen twee woongebouwen: één gebouw van Portaal en één gebouw van Woonin. Portaal en Woonin verhuren hier straks ongeveer 350 appartementen in de sociale en middenhuur. We bouwen hier Bijna Energie Neutrale (BENG)-woningen. Dit wil zeggen dat het duurzame, goed geïsoleerde en zeer energiezuinige woningen zijn. De woningen worden gasloos.

Op dit moment is er een voorlopig ontwerp. Deze ziet u op de afbeeldingen. Er kunnen nog details veranderen. Veel bewoners uit de buurt hebben afgelopen jaren meegedacht over het ontwerp van de nieuwbouw en de openbare ruimte. Daar is een mooi plan uit voortgekomen dat aansluit bij de huidige omgeving. Toch konden we niet verder met de uitwerking van de plannen. Dat had te maken met de geuruitstoot van de Jacobs Douwe Egbertsfabriek. Nu de gemeente en de Jacobs Douwe Egbertsfabriek hierover afspraken hebben gemaakt, kunnen we verder met de nieuwbouwplannen.

Deze video laat zien wat de plannen zijn:

Woonin en Portaal hebben een wijziging van het bestemmingsplan voor het Thomas à Kempisplantsoen aangevraagd. De gemeente neemt dit nu in procedure. Als het college en de gemeenteraad akkoord zijn met de bestemmingsplanwijziging kunnen we verder met de realisatie van de nieuwbouw. De huidige woningen zullen dan gesloopt worden. Aannemer DURA Vermeer zal de twee nieuwe woongebouwen bouwen.

Meer informatie over de veranderingen van het Thomas à Kempisplantsoen vindt u hier.

Inschrijven via WoningNet

De sociale huur appartementen hebben een huurprijs van maximaal €763,47 (prijspeil 2022). Daar komen nog servicekosten bij voor bijvoorbeeld het schoonhouden van de algemene ruimtes en elektra in de algemene ruimtes. Hoeveel dit is weten we nog niet.

De middenhuur appartementen hebben een huurprijs vanaf € 763,47 Daar komen nog servicekosten bij voor bijvoorbeeld het schoonhouden van de algemene ruimtes en elektra in de algemene ruimtes. Hoeveel dit is weten we nog niet.

Heeft u interesse in een sociale huurwoning? Dan moet u ingeschreven staan bij WoningNet. De woningen van Woonin en Portaal worden via WoningNet beschikbaar gesteld.

Majella woongroep

De woongroep Majella woonde in de flat van Portaal. In het sociaal plan is opgenomen dat de hele groep kon verhuizen naar het project Tango in Leidsche Rijn. Begin april 2022 haalden we 96% draagvlak voor de plannen en het sociaal plan.