Navigatie

Portaal tekent voor 87 nieuwbouw appartementen in Waalfront-Nijmegen

Op donderdag 17 oktober tekenden de woningcorporaties Portaal en Talis, ontwikkelaar BPD, de aannemers Klok en Trebbe de intentieovereenkomst voor nieuwbouw in Dijkkwartier Oost in Nijmegen. Hiermee zetten de partijen samen een belangrijke stap voor de bouw van meerdere woningtypen voor verschillende doelgroepen in één wooncomplex. Namens Portaal ondertekende Marlies Krol (directeur vastgoed projecten): ’Hiermee zetten we een belangrijk stap op het moment dat Nederland kampt met een woningtekort. We voegen 87 sociale huurwoningen toe in een gemengd gebouw van koop- en huurwoningen op deze mooie plek in de stad.’

Dijkkwartier Oost Nijmegen
Dijkkwartier Oost wordt gebouwd tussen de Weurtseweg en de Waalhaven in de Nijmegen. Dit is het derde deelplan van de nieuwbouw Waalfront en ligt - met het al opgeleverde deelplan Handelskade - het dichtst bij de binnenstad van Nijmegen. In Dijkkwartier Oost worden 323 huur- en koopappartementen gebouwd. Het gaat om 164 sociale huurappartementen (Talis: 77 en Portaal: 87), 54 middeldure huurappartementen, 45 sociale koopappartementen en 60 vrije sector koopappartementen. Onder de woonblokken komen 185 parkeerplekken en een grote fietsenstalling. De gezamenlijke binnentuin verbindt de verschillende woonblokken met elkaar. De beoogde start bouw is gepland in de tweede helft 2020, de beoogde oplevering begin 2023.

Waalfront
In het gebied Waalfront worden tot 2028 circa 2.100 woningen inclusief stedelijke voorzieningen gerealiseerd. Het plan bestaat uit zes deelplannen: Handelskade, Haven/Eiland, Dijkkwartier, Waalkwartier, Fort en Koningsdaal. Alle deelplannen hebben een eigen karakter, met als gemene deler de oriëntatie op de Waal.

Volg de ontwikkelingen op www.nieuwbouw-waalfront.nl.