Navigatie

Sloop kantoor kondigt komst sociale huurwoningen aan

De sloop van het pand aan de Puntenburgerlaan 91 in Amersfoort is in volle gang. Het kantoor gaat plaatsmaken voor 53 sociale huurappartementen van woningcorporatie Portaal. De sloop en nieuwbouw wordt uitgevoerd door Trebbe.

Gerecycled

Over een paar weken herinnert niets op deze plek nog aan het kantoorpand. Dat is dan volledig gesloopt. Daarbij worden zoveel mogelijk materialen gerecycled. Daarna wordt bouwonderzoek gedaan voor de fundering en de grond bouwrijp gemaakt. Als het weer geen roet in het eten gooit begint Trebbe in april met de bouw van het nieuwe appartementengebouw. De oplevering is een jaar daarna gepland, rond de zomer van 2021.

Over het gebouw

Vlak bij het oude centrum, Eemplein en station bouwt woningcorporatie Portaal 53 compacte stadsappartementen. Het gaat om tweekamerappartementen voor een- en tweepersoonshuishoudens, 45 vierkante meter groot. De woningen zijn energiezuinig en volledig elektrisch, ook voor koken en verwarming. De locatie is bij uitstek aantrekkelijk voor starters. Met dit project wordt de woonfunctie van dit gebied, dat sterk in ontwikkeling is, versterkt. Het ontwerp is van architectenbureau AC&P.

Betaal wonen

Portaal gaat de appartementen aanbieden voor een huurprijs van maximaal 619 euro per maand. Dat is een belangrijke grens voor huurders met recht op huurtoeslag. Boven die zogeheten aftoppingsgrens neemt de huurtoeslag af. Het huurbeleid van Portaal is erop gericht wonen betaalbaar te houden voor zijn huurders. Door daarnaast energiezuinige appartementen te bouwen, blijft de energierekening van de huurders laag en draagt Portaal ook op die manier bij aan het laag houden van de totale woonlasten. Amersfoort kent een groot tekort aan sociale huurwoningen. “Portaal spant zich in om het aantal huurwoningen de komende jaren flink uit te breiden. Daar past de aankoop van dit pand en de nieuwbouw op deze locatie goed bij,” aldus manager Wibo Douwstra van Portaal.

Verhuur van de woningen

De huurwoningen worden begin 2021 aangeboden via het regionale woonruimteverdeelsysteem WoningNet. Toewijzing gaat op basis van inschrijfduur.

Meer informatie over de nieuwbouw is te vinden op deze pagina.